24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Ersoy Dede'den Ekrem Dumanlı'ya tepki: İnsanın zekasıyla alay etmeyin

A Haber'de yayınlanan Nihan Günay'ın sunduğu Medya Dünyası programının konuğu gazeteci - yazar Ersoy Dede idi.

19 Aralık 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Programda, 14 Aralık’ta paralel medyaya düzenlenen operasyon, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın savcıya verdiği çelişkili ifadeler ile CHP'de yaşanan Şişli tartışması masaya yatırıldı.
 
"BU ÜLKEDE GAZETECİLER DE YARGILANABİLİR"
 
Yeni Akit Gazetesi yazarı Ersoy Dede 14 Aralık operasyonuyla ilgili şüpheliler hakkında ciddi iddialar olduğunu ve soruşturmanın mutlaka derinleştirilmesi gerektiğini söyledi. Gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösterenleri eleştiren Dede, "Biz de normal insanlar gibi maaşlı çalışıyoruz. Gazeteciler gözaltına alınmaz diye bir şey yok. Bu ülkede gazeteciler de yargılanabilir" dedi. Yargılamanın tutuklu yapılmasına karşı çıkan dede, yargılanma sürecinin hızlandırılmasının istedi.
 
"İNSANIN ZEKASIYLA ALAY ETMEYİN"
 
14 Aralık operasyonuyla ilgili savcıya ifade veren Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın söylediği "Gülen'den talimat almadım" sözüne tepki gösteren gazeteci - yazar Ersoy Dede, "İnsanın zekasıyla alay etmeyin. Gülen'in bu gazetelerle alakası yoksa bu aidiyet neden? Gülen bu insanları tanımıyorsa bu yaygara neden koparılıyor? Eğer öyleyse neden Zaman ve Bugün gazeteleri polis müdürlerini aklama yönünde yayın yapıyor" diye sordu.
 
"İNÖNÜ YAPILAN ANLAŞMAYA RİAYET ETMEDİ"
 
CHP'de yaşanan Şişli tartışmasıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Ersoy Dede, "Mustafa Sarıgül Şişli'yi bırakmak istemedi. İnönü'ye 'Sen belediye başkanlığı yap, 2015'te seni milletvekili yapacağız ve Emir Sarıgül belediye başkanlığı koltuğuna oturacak' dedi ama İnönü vazgeçti sonradan. Buradan ikisi arasında bir anlaşma yapılmış olduğunu anlaşılıyor. O anlaşmaya İnönü’nün riayet etmediğini anlıyoruz" ifadelerini kullandı