19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Eski vekile saldıranların kimliği ortaya çıktı

Bakırköy'de Anavatan Partisi eski Milletvekili Adnan Yıldız'a silahlı saldırı düzenleyen motosikletli iki kişinin günlerdir keşif yaptığı iddia edildi.

AJANSLAR15 Nisan 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Eski vekile saldıranların kimliği ortaya çıktı
Saldırgan olduğu öne sürülen motosikletli iki kişinin görüntüsü, olay yerinin hemen yakınındaki bir güvenlik kamerasına da yansıdı. Bakırköy Kartaltepe Mahallesi'nde Anavatan Partisi eski Milletvekili Adnan Yıldız'a sabah saatlerinde saldırı düzenlenmiş, olayda motosikletli iki saldırgan Yıldız'ın eşi ve kızını öldürmüştü. Saldırıda yaralanan Adnan Yıldız ve oğlu Kamil Yıldız da hastanede tedavi altına alındı. Arabadaki çantayı gasp etmek istedikleri iddia edilen iki zanlıdan biri Yıldız'ın arabasından açılan ateş sonucu öldürüldü, bir diğeri ise yaralı olarak gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, çevredeki güvenlik kameralarını inceleyerek saldırı ile ilgili ipuçları aradı. Polisin incelediği görüntülerin birinde saldırgan olduğu iddia edilen kişiler de görüldü. Olaydan yaklaşık 1 saat önce kaydedilen güvenlik kamera görüntülerinde motosikletli iki kişi saldırının gerçekleştiği sokağın yakınlarında bulunan bir sokaktan keşif amaçlı geçiyor. İddiaya göre saldırganlar keşiflerini tamamladıktan sonra saldırının gerçekleştiği alana giderek Adnan Yıldız'ın evden çıkmasını bekliyor.

Tam bir suç makinası

Yıldız'ın aracına, evinin önünde suç ortağıyla birlikte silahlı saldırıda bulunan Mehmet Beşir Artukoğlu'nun İzmir, Ankara ve İstanbul illerinde çok sayıda hırsızlık ve gasp olaylarına karıştığı ortaya çıktı.

Suç kayıtlarından, genellikle araçtan hırsızlık, oyalamak suretiyle hırsızlık, işyerinden hırsızlık gibi suçlara karıştığı öğrenilen Mehmet Beşir Artukoğlu, İzmir'in Bostanlı semtinde, 2004 yılının Mart ayında, A. H. H. isimli işadamını soyduğu, kiralık otomobille kaçtıktan sonra Buca'da yine peruklu şekilde dolaştığı sırada polisin operasyonuyla yakalanmıştı.

Bakırköy'de silahlı saldırıda Artukoğlu ile birlikte bulunan ve olay yerinde vurularak ölen M.D.Y'nin ise poliste toplam 6 hırsızlık 1 de yaralama suçundan kaydı olduğu öğrenildi.