15 Mayıs 2024 Çarşamba / 8 Zilkade 1445

Europe, geçmişe yolculuk yapacak

İstanbul’da ilk kez sahne alacak olan efsane rock grubu Europe’un solisti Joey Tempest, “Sevenlerimizle beraber geçmişe yolculuğa çıkacağız” dedi.

Nil Özer23 Eylül 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Europe, geçmişe yolculuk yapacak

80’li yılların efsane rock grubu Europe, 28 Eylül akşamı İstanbul Lifepark’ta konser verecek. ‘The Final Countdown’ şarkılarıyla tanınan İsveçli grubun solisti Joey Tempest, “İlk kez İstanbul’da sahneye çıkacağız, iyi bir enerjinin bizi beklediğini biliyoruz” dedi. Ünlü vokalist Tempest, konser öncesi STAR’ın sorularını cevapladı...

-Konser için İstanbul’a geleceksiniz. Neler hissediyorsunuz?

Europe Türkiye’de ilk defa sahneye çıkacak. Bunun için gerçekten çok heyecanlıyız, iyi bir enerjinin bizi beklediğini düşünüyoruz.

-Sahne alacağınız ülkeyi araştırır mısınız?

Evet, sahne alacağımız ülke hakkında küçük bir araştırma yaparız. Özellikle ilk defa gideceğimiz bir ülke ise. Türkiye’nin kültürel zenginlikleri bizi çok etkiledi.

-Özellikle İstanbul’da nereleri görmek istiyorsunuz?

Bizi sabırsızlıkla bekleyen Türk hayranlarımızla buluşmak muhteşem olacak. Bazılarımız konserden bir önceki gün İstanbul’a gelecek. Sanırım bizim tek yapabileceğimiz şey uçaktan göreceğimiz o manzara olacak.

-Peki İstanbul’daki sevenlerinize sahnede sürprizleriniz olacak mı?

Tabii ki sürprizlerimiz olacak. Son albümümüz olan ‘Bag Of Bones’u sahneye koyacağız. Bununla birlikte kariyerimiz boyunca hit haline gelmiş şarkıları seslendireceğiz. Sevenlerimizle geçmişe yolculuğa çıkacağız. 

-Hayranlarınıza mesajınız var mı?

İstanbul için çok heyecanlıyız. Türkiye’de güçlü bir hayran kitlemiz olduğunu biliyoruz ve sizinle buluşmaya geliyoruz. Yıllar boyu gösterdikleri sevgi ve destek için tüm hayranlarımıza çok teşekkür ederiz.

-Müzik dünyasına uzun bir aradan sonra yenilenerek döndünüz...

2004 yılından bu yana son 4 albümümüzle müzik dünyasına güzel bir dönüş yapmak istedik. Ondan önce solo albümler yaptık ve diğer müzisyenlerle çalıştık. Fakat hala Europe bizim hayatımız ve anlamımız. Hala aynı müzisyen ve arkadaşlarla birlikteyiz ama yaptığımız müziği ileri bir noktaya taşımak istedik. Çok şanslıyız. Son albümümüz Clasik Rock Dergisi ‘Rock Bible’ tarafından dünyadaki en iyi 16 albümden biri seçildi. 

-80’li yıllar sizin için ne ifade ediyor?

Müzik macerasında hala aynı çocuklar sahnede. Müzik gelişim gösteriyor, ilerliyor. Biz de bu gelişime ayak uyduruyoruz...