26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Evlenemeyince kaleye çıkıp intihara kalkıştı

ŞANLIURFA'da, 17 yaşındaki M.Ç., Facebook'tan tanıştığı kız arkadaşının ailesinin evlenmelerine izin vermemesi üzerine bunalıma girip tarihi Urfa Kalesi'ne çıkarak intihara kalkıştı. Kendini atacağını söyleyen genci polis güçlükle ikna etti.

18 Mart 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Evlenemeyince kaleye çıkıp intihara kalkıştı
Olay bugün akşam saatlerinde tarihi Urfa Kalesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 4 ay önce internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan tanıştığı ve Denizli'de oturan Gül adlı kıza bir süre evlenme teklif etti. Ancak genç kız, M.Ç.'ye "Ailem seninle evlenmeme izin vermiyor" dedi. Bunun üzerine bunalıma giren M.Ç., Urfa Kalesi'ne çıkarak intihara kalkıştı. Kalenin demir korkuluklarını aşarak kayalıkların üzerine çıkan ve "Ölmek istiyorum" diye bağıran M.Ç.'yi görenler durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polisler, çevrede önlem alıp, sağlık ve itfaiye ekiplerinden de yardım istedi.


POLİS YUKARIDAN ANNESİ AŞAĞINDAN İKNA ETMEYE ÇALIŞTI


Kaleden kendisini aşağıya sarkıtan genci, polis ekipleri yukarıdan, annesi Zarife Ç. ise aşağıdan atlamaması için ikna etmeye çalıştı. Oğluna Arapça yalvaran anne Zarife Ç., bir süre sonra baygınlık geçirdi. Zarife Ç.'ye sağlık ekipleri müdahale etti. Yaklaşık 1 saat kalede kalan M.Ç., polisin çabalarıyla ikna olup intihardan vazgeçti. Çıktığı kayalıktan polis eşliğinde indirilen genç, gözyaşları içersinde annesiyle birlikte Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili olarak soruşturma sürdürülüyor.