18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Fitness salonunda kürtaj

Çocuk sahibi olabilmek için 8 yıldır tedavi gören 2 aylık hamile kadına fitness salonunda kürtaj yapıldı. Bebeğini kaybeden kadının şikayeti üzerine, doktor hakkında soruşturma başlatıldı.

AA29 Ağustos 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Fitness salonunda kürtaj
Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan 2 aylık hamile 27 yaşındaki Nurhayat M, özel bir hastanede çalışan kadın doğum uzmanı F.K'den randevu istedi. Doktor, çocuk sahibi olmak isteyen ve 8 yıldır tedavi gören kadının Bahçelievler Mahallesi'ndeki bir fitness salonunda randevu verdi. Genç kadın belirtilen adrese giderek rahatsızlığını anlattı. Kadını muayene eden doktor iddiaya göre, 'kürtaj yapılması gerektiğini ancak çalıştığı hastanede ücretin yüksek olduğunu, aynı işlemi burada yarı fiyatına yapabileceğini' söyledi.

Para için hayatımı tehlikeye attı

Nurhayat M, doktorun teklifini kabul ederek fitness salonuna kürtaj oldu. Operasyonun ardından evine dönen genç kadın, ağrıları geçmeyince 5 gün sonra Türkoğlu Kemal Beyazıt Fizik Tedavi Hastanesine kaldırıldı. Nurhayat M, daha sonra doktor F.K'nin çalıştığı özel hastaneye sevk edildi ve burada iç kanama teşhisiyle ameliyat oldu. Hastaneden taburcu edilen Nurhayat M, doktor F.K'nin hiçbir önlem almadan kendisini fitness salonunda kürtaj yaptığını öne sürdü ve "Para için hayatımı tehlikeye attı" dedi. Genç kadının şikayeti üzerine doktor hakkında soruşturma başlatıldı. İl Sağlık Müdürü İlker Çitil iddialarla ilgili yargı sürecinin başlatıldığını, gerekli soruşturmanın da devam ettiğini açıkladı. Bu arada doktor F.K. ise avukatı aracılığıyla, hakkındaki iddialara ilişkin açıklama yapmayacağını bildirdi.