26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

FLAŞ!.. O savcı için inceleme izni

HSYK Askeri Casusluk davası iddianamesini hazırlayan savcı hakkında inceleme izni verdi...

7 Şubat 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
FLAŞ!.. O savcı için inceleme izni
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ’fuhuş yaptırılan kadınlar aracılığıyla yüksek rütbeli askeri personelin uygunsuz görüntülerini çektikleri ve bunlarla şantaj yaparak bazı askeri bilgileri elde ettikleri" iddiasıyla hazırlanan iddianame, bin 937 sayfa...

196 müştekinin ve 831 mağdurun bulunduğu ve bin 937 sayfa olan iddianame, Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10’uncu maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Zafer Kılınç tarafından hazırlandı. Savcı Zafer Kılınç’ın hazırladığı iddianamede, çete lideri olduğu iddiasıyla suçlanan Marina işletmecisi Bilgin Ö. ile Narin K. hakkında, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kişisel verilerin kaydedilmesi, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek suçlarından müebbet ve 9’ar yıl hapis cezası isteniyor.

Tutuksuz yargılanacak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Veysel K. hakkında ise suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, yasaklanan bilgileri temin etmek suçlamasıyla 2 ile 6 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyor. Diğer sanıklar hakkında ise 2 yıldan müebbete varan hapis cezaları talep ediliyor.

Donanma Komutanı Nusret Güner de kızının odasına gizli kamera konduğu için iddianameye 'mağdur' sıfatıyla girmiş ve olayın ortaya çıkmasının ardından komutan istifa etmişti.