25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

FLAŞ!.. PKK 4 kişi kaçırdı!

Elazığ'ın Arıcak İlçesi Bükardı Beldesi'nin eski Belediye Başkanı Abit Doğruer ile birlikte toplam 4 kişi PKK'lılar tarafından kaçırıldı.

DHA17 Nisan 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
FLAŞ!.. PKK 4 kişi kaçırdı!
Arıcak'ın Bükardı Beldesi'nde 1999-2004 yılları arasında Fazilet Partisi'nden Belediye Başkanlığına seçilen Abit Doğruer, yanında Arif Gülşen, Abdurrahman Gülşen ve Hasan Temizsoylu ile birlikte, Diyarbakır'a gitmek üzere bugün otomobille yola çıktı. Doğruer ile birlikte içinde 4 kişinin bulunduğu otomobilin önü il sınırına yakın Diyarbakır'a bağlı Kurşunlu Köyü yakınlarında silahlı PKK'lı teröristlerce tarafından kesildi.

PKK'lılar araçlardaki yolcuların kimlik kontrolü yaptıktan sonra bir minibüste bulunan yolculara dokunmadı. PKK'lılar, son seçimlerde Ak Parti'ye destek verdiklerini iddia ettiği Abit Doğruer, Arif Gülşen, Abdurrahman Gülşen ve Hasan Temizsoylu'yu, "Şimdi sizi AKP'liler kurtarsın" diyerek silah zoruyla otomobilleriyle birlikte kaçırdı.

Bölgede minibüste bulunan yolcuların haber vermesi üzerine, bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi. Kaçırılan kişileri bulmak için güvenlik güçlerinin çalışmasının sürdüğü öğrenildi.

PKK, ŞIRNAK'TA KAÇIRDIĞI 3 İŞÇİYİ SERBEST BIRAKTI

ŞIRNAK'ta önceki gün PKK'lılar tarafından kaçırılan yol yapımında çalışan 3 işçi bugün serbest bırakıldı.

PKK'lılar, önceki gün Şırnak'ın Güçlükonak ile Siirt'in Eruh ilçeleri arasında yol yapımında çalışan Fuat Yılmaz, kardeşi Servet Yılmaz ile Cahit Aktaş'ı silah zoruyla kaçırdı. Teröristler bugün öğle saatlerinde kaçırdığı 3 işçiyi aynı bölge yakınlarında serbest bıraktı. Güçlükonak İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen işçilerin ifadeleri alındı.

PKK, SURİYE'DEN KAÇIRDIĞI 2 ESKİ KORUCUYU SERBEST BIRAKTI

PKK'nın Suriye'de 2 yıl önce kaçırarak Kandil Dağı'na götürdüğü Şırnaklı eski köy korucuları Abdulvahap İlhan ve Ramazan Özdemir'i bugün, Irak'ta Habur Gümrük Kapısı yakınlarında serbest bıraktı.

Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi'ne bağlı Gümüşyazı Köyü'nde oturan eski köy korucuları Abdulvap İlhan ve Ramazan Özdemir, 2 yıl önce Suriyeli olan kayınbabalarının evini ziyaret etmek için Suriye gitti. Suriye'deki PKK'lılar tarafından kaçırılarak Kuzey Irak'taki Kandil Dağı'na götürülen İlhan ve Özdemir, bugün Türkiye sınırında serbest bırakıldı. İki eski korucu Habur Gümrük Kapısı'na geldi. Güvenlik güçlerine teslim edilen Özdemir ve İlhan, Silopi Emniyet Müdürlüğü'nde ifade vermeye götürüldü.