16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Genelkurmay Karargahı'nda bir ilk!

Genelkurmay Karargahı'nda bir ilk yaşanacak. Özlük haklarıyla ilgili talepleriyle dikkat çeken astsubaylar, Karargah'ta ağırlanacak.

6 Şubat 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Genelkurmay Karargahı'nda bir ilk!
Astsubayların özlük haklarıyla ilgili yaptıkları sert çıkışların ardından TSK harekete geçmiş ve astsubaylarla köprü olunması ve sorunların çözülmesi için kıdemli astsubay kadroları oluşturmuştu. Bu kapsamda, Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı kıdemli astsubaylarının katılımıyla Karargah'ta "TSK kıdemli astsubaylar semineri" düzenlenecek. Seminerde, TSK bünyesindeki astsubayların sorunlarına çözüm arayışına gidilecek. Seminer raporu ise Org. Necdet Özel'e sunulacak.

10-12 Şubat'ta, Genelkurmay Karargahı'nda, "TSK kıdemli astsubaylar semineri" düzenlenecek. Seminere, Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndaki kıdemli astsubaylar katılacak.

İLK OLACAK

NATO seviyesinde 2004 yılından bu yana uluslararası kıdemil astsubaylar semineri düzenleniyordu. TSK ise bu organizasyona 2008'den bu yana katılım gösteriyordu. Ancak Karargah'ta, TSK bünyesinde ilk kez böyle bir seminer düzenlenecek. Seminerde, TSK bünyesindeki tüm astsubayların sorunları masaya yatırılacak. İstek ve önerileri gündeme getirilecek. Askeri kaynaklar, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in göreve başlamasıyla astsubay ve uzmanların özlük haklarıyla ilgili önemli iyileştirmelere gidildiğini, kıdemli astsubay kadrolarının oluşturulmasının ve Karargah'ta seminer düzenlenmesinin ise astsubayların sorunlarının çözülmesi için atılmış bir adım olduğunu belirtti. TSK'da görevli astsubayların mesleki ve sosyal sorunlarına çözüm için oluşturulan Genelkurmay Başkanlığı ile kuvvet astsubayları, saha çalışmaları da gerçekleştiriyor. Doğu ve Güneydoğu'da birlik ve üs bölgelerindeki astsubaylarla görüşen kuvvet astsubayları, bu askerlerin sorunlarını Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarına rapor olarak sunuyor.

ÖZLÜK HAKLARIYLA İLGİLİ TEPKİLİLER


Genelkurmay Başkanlığı, geçtiğimiz yıllarda sert bir açıklama yaparak, astsubayların özlük haklarının iyileştirilmesini isteyen TEMAD(Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği)'ı hedef almış ve derneği muvazzaf personeli tahrik etmekle itham etmişti. TSK açıklamasında, "mensuplarının moral ve motivasyonunu en üst düzeyde tutmak için, ihtiyaç duyulan ve yetkisi dahilindeki düzenlemeleri titizlikle yapmaya devam edeceğini" bildirmişti. Ayrıca, açıklamada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ayrılmaz bir parçası olarak gösterilen astsubayların özlük hakları, eğitim olanakları, sosyal hakları ve sahip oldukları yetkiler konusunda yapılan çalışmalar ve yetkili makamlara sunulan tekliflere yer verilmişti. TEMAD ise dönem dönem astsubaylara yönelik mobbing, baskı uygulandığını, astsubayların ekonomik sıkıntı içerisinde olduklarını dile getiriyor. (Vatan)