19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Genelkurmay: Şırnak'ta Türk bayrağı indirilip yakıldı

Genelkurmay, Şırnak'ta bir ilkokulun bahçesindeki Türk bayrağının indirilerek yakıldığını duyurdu.

AA31 Ekim 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Genelkurmay: Şırnak'ta Türk bayrağı indirilip yakıldı

Hakkari'de 2 teröristin silahsız ve teçhizatsız teslim olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) günlük faaliyetleri ve sınır olaylarına ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, dün Hakkari Yüksekova ve Çukurca'da terör örgütü mensubu 2 terörist silahsız ve teçhizatsız teslim oldu.

Şırnak Merkez'de 29 Ekim günü 15-20 kişilik grup, bir İlkokulun bahçesinde bulunan Türk Bayrağı'nı gönderden indirerek, bir çöp konteynırının içerisinde yaktı. Şırnak İdil'de de yüzleri maskeli 2 kişi, bir okulun bahçesinde bulunan Türk Bayrağı'nı alarak kaçtı. Düzce Merkez'de ise 28 Ekim'de 13-14 yaşlarında iki çocuk tarafından, bir İlkokulunun giriş kapısında bulunan Türk Bayrağı'na zarar verildi.

Öte yandan, dün Suriye sınırında, Kara Kuvvetleri 1'inci Hudut Alayı (Kilis) Afrin Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, sınırın Suriye tarafından, Hudut Devriye Timi üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ateşe, bölgede görevli Hudut Devriye Timi tarafından misli ile karşılık verildi.

Olayın ardından sınırın Suriye tarafında Afrin çayının batısında 3 kişi olduğu değerlendirilen bir grup tarafından Kobra araçlı Hudut Devriye Timi üzerine tekrar ateş açıldı, verilen karşılık üzerine şahıslar Suriye istikametine kaçtı.

Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alayı (Hatay) Ziyaret ve Karakaya Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, devriye görevi yürüten Mobil Yol Kontrol Unsurlarınca, Asi Nehri üzerinde ve çevresinde kaçakçılık faaliyetlerinde kullanılan, bin metre uzunluğunda boru hattı ve 5 sal tespit edildi.

Akaryakıt dolu boru hattı Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla tutanak tutularak olay yerinde kullanılmaz hale getirildi. 5 sal da Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla imha edildi.