2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Gıda işletmeleri denetlenmiyor !

GIDA Mühendisleri Odası Adana Şubesi Başkanı Doç. Dr. Işıl Var, Türkiye'de 500 bin civarında gıda işletmesi bulunduğunu ancak bu işletmelerin yeterince denetlenmediğini ileri sürdü.

DHA28 Mart 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Gıda işletmeleri denetlenmiyor !
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte açıklama yapan Doç. Dr. Işıl Var, gıda güvenliğine yönelik sorunları çözmek için yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Var, gıda güvenliğinin halk sağlığı için en önemli güvencelerden birisi olduğunu kaydetti. Gıda mühendislerinin de gıda güvenliği için çok önemli görevleri olduğunu belirten Doç. Dr. Işıl Var, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 500 bin civarındaki gıda işletmesini, 4 bin 650 gıda denetçisi ile denetlediğini iddia ediyor ve vatandaşa 'kuşku duymayın' diyor. Bütün denetimler aslında 2 bin 500 civarında denetçi tarafından yapılıyor. Gıda mühendisleri yerine farklı meslek disiplinlerine mensup elemanlar 15 günlük eğitimle 'Gıda Kontrol Görevlisi' oluyor. Denetim yapan görevlilerin sadece 850'si gıda mühendisidir" dedi.
Gıda güvenliğine dikkat çekmek ve hem özel sektör hem de kamu kuruluşlarında yeterli gıda mühendisi istihdamı için çalışacaklarını vurgulayan Doç. Dr. Var, "Nisan ayında bu sorunlara dikkat çekmek için meydanlara çıkacağız. Her hafta çeşitli eylem ve etkinliklerle bu sorunlara çözüm bulunması amacıyla sesimizi duyurmaya çalışacağız" diye konuştu.
Adana'da daha önce de gıda mühendisleri gıda güvenliği için çeşitli eylemler yapmıştı.