25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Giresun'da 3 katlı tarihi bina yandı!

Giresun’da koruma altındaki tarihi 3 katlı bina, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.

İHA14 Şubat 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Giresun'da 3 katlı tarihi bina yandı!
Olay, dün akşam saat 22.30’da Hacı Hüseyin Mahallesi Küçük Hüseyin Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun’da ikamet eden bir şahsa ait kullanılmayan tarihi binada belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını gören vatandaşlar Giresun Belediyesi itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen 3 itfaiye ekibi, hemen yangına müdahale etti. Söndürme çalışmaları sırasında binada meydana gelen göçmeler nedeniyle itfaiye erleri zor anlar yaşadı. Yaklaşık 3 saatte söndürülen yangında tarihi bina kullanılamaz hale geldi.

Yangının çıkış nedeninin yapılan tahkikattan sonra belirleneceğini belirten Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürü Tahsin Avcı, “Gündüz saatlerinde yan binada yangın çıkmıştı onu söndürdük, gece şimdi ise bu binada yangın çıktı. Nedeni henüz belli değil. 3 ekip halinde yangına müdahale ettik. Ahşap ve yığma bina olduğu ve zaman zaman göçükler meydana geldiği için ekiplerimiz müdahale etmede zorlandılar” dedi.

Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

BEŞİKTAŞ’TA YANGIN: 2 YARALI

Beşiktaş’ta 4 katlı bir binanın 4’nci katında bulunan öğrenci evinde çıkan yangında 2 kişi yaralandı.

Şair Nedim Caddesi Şair Veysi Sokak'ta sabah saat 05.30 sıralarında bir binanın 4’ncü katında bulunan öğrenci evinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Dairenin kapısını kırarak içeri girmeye çalışan vatandaşlar başarısız olurken, olay yerine gelen itfaiye erleri kısa sürede yangına müdahale etti. İtfaiye merdiveniyle 4’ncü kata ulaşan itfaiye erleri, içeride bulunan üniversite öğrencilerini dışarı çıkardı. Öğrencilerden Sinan Aksoz ve Berkay Şahin yangında yaralandı. Merdivenle aşağı indirilen yaralı gençler, itfaiye erleri tarafından ambulansa taşındı. Yangın ise itfaiye tarafından kısa sürede söndürüldü.

Yangına müdahale eden Buğra Atlı, “Bahçeşehir Üniversitesi’nde okuyorum. Yangın var diye bağırınca dışarı çıktım. Daha sonra kapıcı geldi. Kapıyı kırdılar. Çok fazla gaz vardı. O yüzden müdahale edemedik. Çevredekilere haber verdik. Sinan arkadaşımın durumu iyi. İçeriden 2 kişi çıkarıldı” dedi.

Yaralanan iki öğrencinin hastanede tedavisi sürerken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

EDİRNE'DE YOĞUN SİS

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde sis nedeniyle görüş mesafesi 40 metreye kadar düştü.

İlçede etkili olan sis, trafiğe çıkan vatandaşlara zor anlar yaşattı. Görüş mesafesinin 40 metreye düşmesiyle emniyet ekipleri kavşaklarda sürücüleri sis farlarını yakmaları konusunda uyardı.

Etkili sis nedeniyle II. Murat'ın yaptığı asırlık tarihi Uzunköprü kısmen gözden kayboldu.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, sisin hava sıcaklığının artmasıyla birlikte kalkacağını belirtti.