18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Gökçek'ten BBC muhabiri Selin Girit'e vatan haini ve İngiliz ajanı suçlaması

Gökçek: Yapılan vatan hainliği karşısında tüyleriniz diken diken olacak. Selin Girit’in attığı tweeti RT ediniz ve bu hainliği herkese anlatınız

23 Haziran 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Gökçek'ten BBC muhabiri Selin Girit'e vatan haini ve İngiliz ajanı suçlaması
BBC Spikeri Selin Girit’in attığı bir tweete tepki gösteren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Girit'i Twitter üzerinden eleştirdi. Girit'i İngiliz ajanlığı ve vatan hainliği ile suçlayan Gökçek, bir de #İNGİLTEREADINAAJANLIKYAPMASELİNGİRİT başlıklı bir hashtag başlattı. Gökçek'in başlattığı hashtag yoğun ilgi gördü. Melih Gökçek'in başlattığı hastag'e karşı bir hamle yapıldı ve #selingiritgazetecidir, #provokatörmelihgökcek hastagleri açıldı.

İşte Gökçek'in Selin Giritli ile ilgili yazdığı o tweetler:

"Kim bu Selin Girit, BBC’nin muhabiri. İngiltere başta olmak üzere yurt içinden kiralanan ajanlarla Türkiye’yi ve ekonomimizi çökertmek istiyorlar. Tekrar hasta adam Türkiye hayali kuruyorlar. Buyrun size somut belge. İngiliz BBC adına, Türkiye’de çalışan Selin Girit’in attığı twit. Yapılan vatan hainliği karşısında tüyleriniz diken diken olacak. Selin Girit’in attığı tweeti RT ediniz ve bu hainliği herkese anlatınız."

Vatandaşların Selin Girit’e tepki göstermesini isteyen Gökçek şu cümleleri kullandı: "Tüm varandaşlarımızı Selin Girit’e demokratik tepki göstermeye davet ediyorum. Unutmayalım ki bu tepkiler İngiltere’ye mutlaka ulaşacaktır. #İNGİLTEREADINAAJANLIKYAPMASELİNGİRİT ülkesini seven herkesin bu sloganı TT etmesini istirham ediyorum. Çünkü bu tepki yurt dışından duyulacak"

Selin Girit ne yazmıştı?