12 Mayıs 2024 Pazar / 5 Zilkade 1445

Gribal enfeksiyon ölümle sonuçlandı

Afyonkarahisar'da, gribal enfeksiyon nedeniyle yoğun bakımda tedavi gören bir hasta hayatını kaybetti.

CİHAN14 Mart 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Gribal enfeksiyon ölümle sonuçlandı
Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, mevsimsel gribe yakalanan Süleyman Sayar (31)'ın, sonrasında akciğer enfeksiyonuna yakalanarak zatürreden hayatını kaybettiğini söyledi. Şahsın, hastalığa yakalandıktan sonra istirahat etmeyip yoğun bir şekilde çalıştığını ve hastaneye gelmediğin ifade eden Akgün, "Durumunun ağırlaşması üzerine hastaneye getiriliyor. 14 gün boyunca tedavi uygulanıyor. Bu sırada hastada akciğer enfeksiyonu görülüyor. Doktorların tüm müdahalesine rağmen hasta hayatını kaybediyor. Hastanın yapılan tetkiklerinde, gribal enfeksiyona neden H1 N1 virüsüne rastlandı." dedi.

Akgün, bu virüsün bahar aylarında salgınlar yaptığını ve herkeste görülebildiğini ve en önemli özelliğinin de bağışıklık sistemini çökerttiğini kaydetti. Ancak, hastalığın ilaç ve istirahatla rahatlıkla atlatılabildiğini ifade eden Akgün, bazen de tedaviyi geciktiren hastalarda ölümle sonuçlanabildiğini anlattı.

Akgün, bu mevsimlerde gribal enfeksiyon görülebileceğini ancak paniğe kapılacak bir durum olmadığını, doktor tedavisi ve bitkisel ilaç tedavileriyle hastalığın kısa sürede atlatılabileceğini belirtti.

Lütfi Akgün, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesi Yarışlı köyünde yaşayan Süleyman Sayar'ın hayatını kaybetmesinin ardından ailesinde ve akrabalarına da çeşitli testler uygulandığını, ancak virüse rastlanmadığını anlattı. Akgün, köyde buna bir benzer bir vaka bulunmadığını dile getirdi.