25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Gülen cemaatini şoke eden istifa

Fethullah Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen Aktif Eğitimciler Sendikası'nda deprem etkisi yaratacak istifa. Mehmet Faruk Bulut, Gülen Hareketinden ve Aktif Eğitimciler Sendikası'ndan istifa ettiğini açıkladı.

25 Mart 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Gülen cemaatini şoke eden istifa
Dershanelerin dönüştürülmesi sürecinden sonra Hükümete ve Milli Eğitim Bakanlığı'na adeta savaş açan Sendikanın Batman İl Temsilcisi Mehmet Faruk Bulut, kandırıldığımı acı içinde gördüğünü belirterek Gülen Hareketinden ve Aktif Eğitimciler Sendikası'ndan istifa ettiğini açıkladı. Bulut, bir Kürt olarak STV'yi izlemekten utandığını da açıkladı.

Fethullah Gülen Cemaati'ne yakınlığı ile bilinen Aktif Eğitimciler Sendikası'nın Batman İl Temsilcisi Mehmet Faruk Bulut, zehir zemberek bir açıklama yaparak, Cemaatten ve temsilcilikten istifa ettiğini açıkladı.

Cemaatin muhalefeti imani değil

Lise birden beri içinde bulunduğu Gülen hareketinde samimi inancıyla hizmet ettiğini belirten Bulut,

"Bugün kandırıldığımı derin bir acı duyarak anlıyorum" dedi. Açıklamasında 20 yıldır canla başla çalıştığı ve uğruna iki defa ölümle burun buruna kaldığını Cemaatin siyasete müdahale etmsini sert bir dille eleştiren Bulut, "Ana muhalefetten fazla muhalefet etmemizin iman hizmetiyle bir alakası yok" dedi.

Dehşetle izliyorum

Bulut, "Yüzde elli bir oy alan bir iktidarın sandık dışı yollarla devrilmek istendiği bir ortama müdahil olmamamız gerektiğini bir Müslüman, bir demokrat olarak düşünüyorum. Bu güne kadar bütün din düşmanlarına bile gösterilen hoşgörünün yüzde birinin bile Müslümanlara çok büyük hizmetleri olmuş bir Hükümetten esirgendiğini dehşetle izliyorum" diye konuştu.

Samanyolu TV izlerken yerin dibine geçiyorum

Bulut istifasına diğer bir gerekçe olarak ise STV'de yayınlanan Şefkat Tepe dizisini gösterdi. Peygamber Efendimizin Miraç'tan indirilip kamyonete bindirilme sahnesiyle büyük tepki çeken dizinin, Kürtleri aşağıladığını belirten Bulut, "Kürt ve Türk şakirtlerin beraber açtıkları bu hizmet yolunda Şefkat Tepe'de niye biz Kürtlere hakaret ediliyor. Biz Türk kardeşlerimizle ile alakalı her olumlu gelişmeyle iftihar ederken, dünyanın 160 ülkesinde sadece Türk kültüründen bahsedilirken ve biz Kürtler bunları sorun etmezken; Türk kardeşlerimiz neden rahatsız olduğumuz bir konuda bizi ayıplıyorlar? Neden hiç empati kurmuyorlar? Ben 20 yıl boyunca bu dava uğruna mücadele verirken Samanyolu'nu izlerken bir Kürt olarak yerin dibine geçerken bunu bize niye reva görüyorlar?" dedi.