16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Hakkari'de hain saldırı: 3 şehit

Hakkari'de akşam saatlerinde düzenlenen silahlı saldırıda, 3 güvenlik görevlisi şehit oldu. Olayda 2 uzman çavuş ve bir erin şehit olduğu açıklandı.

ŞEYHMUS ÇAKAN25 Ekim 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sivil kıyafetli 3 askere silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda  3 asker şehit oldu.

Yüksekova Çarşı iznine çıktığı belirtilen askerlerin arkasından yaklaşan kişi ya da kişilerce saldırıya uğradı. Olay Yüksekova ilçesinin en merkezi yeri Cengiz Topel Caddesi'nde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Caddenin kalabalık olduğu sırada kimliği belirsiz kişiler, sivil kıyafetli 3 güvenlik görevlisine silahlı saldırıda bulundu. Ağır yaralanan 3 kişi, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen 3 asker şehit oldu. Saldırının duyulması üzerine çevreyi güvenlik çemberine alan polisler, eşkali belirlenen saldırganların yakalanması için operasyon başlattı. Mobese ve güvenlik kamera görüntülerinden eşgalleri belirlenen kişilerin yakalanması için operasyon yapılıyor. Bir güvenlik yetkilisi olayın PKK’lılar tarafından yapıldığı söyledi.

Şehit askerlerin kimlikleri belli oldu

Cengiz Topel Caddesi'nde maskeli 2 kişi tarafından uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit olan 3 askerin isimlerinin Uzman Çavuş Ramazan Gülle, Erbaş Yunus Yılmaz (Elazığ) ve Erbaş Ramazan Köse(İzmir) olduğu öğrenildi.

Güvenlik güçlerinin, saldırganları yakalamak için başlattığı çalışma sürüyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sokak ortasında şehit edilen askerlerimiz ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı bir açıklama yayınladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan ilk açıklama: Teröristler üç kişiydi

TERÖRİSTLER ÜÇ KİŞİYDİ

Genelkurmay, saldırının saat 16.00'da ilçe merkezinde düzenlendiğini ve hain pusuyu 3 teröristin kurduğunu açıkladı.

PKK'YA DİKKAT ÇEKTİ

Açıklamada saldırıya düzenleyenler ile ilgili terör örgütü PKK'ya dikkat çekildi.

BİRİSİ UZMAN ÇAVUŞ İKİ ER

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:"Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı üç terörist tarafından; 25 Ekim 2014 günü saat 16.00'da, Hakkâri İli Yüksekova İlçe Merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu, bir Uzman Jandarma Çavuş ve iki Jandarma Er şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz."