24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

''Hakkari'de kadın olmak''

HAKKARİ'de, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen 'Hakkari'de Kadın Olmak' konulu çalıştay başladı. 5 gün sürecek çalıştayda, kadın sorunları ve çözümleri tartışılacak.

DHA26 Şubat 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
''Hakkari'de kadın olmak''
'Hakkari'de Kadın Olmak' konulu çalıştay, il müdürlüğü konferans salonunda start aldı. Çalıştaya, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu'nun eşi Rana Aliye Alimoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamide Nurgül Kaya, Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şemsettin Kırış, İstanbul Yeni Çözümler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Eğitim Danışmanı Psikolog Gülşah Seral, kadın dernekleri üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Halka açık olarak yapılacak çalıştayın ilk gününde konuşan Psikolog Gülşah Seral, kadın konusunda çalışmanın kolay bir iş olmadığını söyledi. Dünyanın her yerinde kadınların kadın oldukları için insan hakları ihlallerine uğradıklarını anlatan Seral, "Bunların önüne geçmek için erkeklerin de gerekirse kadınlarla işbirliği yaparak kafa kafaya vererek bu sorunlar nasıl çözülür, bu kanunlar nasıl uygulanır diye düşünerek birlikte yol alması gerekir. Bizim için kadının birey olması çok önemlidir. Kadın birey olmadan, kendi haklarını bilmeden ve bunlara sahip çıkmayı bilmeden ne aile içinde mutlu olması mümkün, ne de bireysel olarak mutlu olması mümkündür" dedi.

Van Kadın Derneği üyesi Zozan Özgökçe ise çalıştayda kadınlarla sohbet edip onların sorunlarını ve yapılabilecekleri paylaşacaklarını belirterek aynı zamanda kentteki STK temsilcileriyle görüşeceklerini söyledi.