25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Halaçoğlu'na Türk tepkisi: Skandal

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi ve Prof. Dr. Yasin Aktay Yusuf Halaçoğlu'nun kendisi ve AK Parti için söylediği sözlere tepki gösterdi.

stargazete.com-özel2 Aralık 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Halaçoğlu'na Türk tepkisi: Skandal
AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi ve aynı zamanda Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı olan Prof. Dr. Yasin Aktay 24 TV'de yayınlanan moderatörlüğünü Elif Çakır'ın yaptığı Söz Bitmeden'e katıldı.

Yasin Aktay Bayburt Üniversitesinde yaptığı 'Türk diye bir ırk yoktur sözü üzerine bir açıklık getirerek sözlerinin çarpıtıldığını belirtti. Aktay 'Orada söylediğim sözlerimin hepsinin arkasındayım. Sözlerimin yansıtılma biçimi provokatif. Söylediğim şeyler naklettiğim şeylerdir. Orada naklettiğim kişi İsmet Özel'di' dedi. Yasin Aktay Halaçoğlu'nun kendisi hakkındaki sözlerine de tepki göstererek skandal yorumunda bulundu.

Dersaneler konusuna da değinen Aktay 'amaç Erdoğansız AK Parti, hatta mümkünse AK Parti'yi de bitirmektir' şeklinde konuştu.

HALAÇOĞLU'NUN SÖZLERİ SKANDAL


En az 10 tane referans söylerim kendini Türk hisseden hiç bir kimsenin rahatsız olacağı bir açıklama değil söylediklerim. Türklük bir ırktan ibaret değildir, Türklük bir ırktan daha fazla bir şeydir. Soy kütüklerini takip ettiğimizde çoğu kişi ırk olarak Türklüğe çıkmaz. Önemli olan şuan bir Türk varlığı vardır. Bir dakikalık bir video yayınlandı, konuşmam çarpıtıldı. Sadece o cümle yansıtılsa bile söylediğim o cümle doğru bir cümledir. Türklük savunmasına giren insanların Türklük hakkında bu kadar cahil olmasını bu tartışmayla öğrenmiş oldum. Tabu üretme süreçleri diye bir ders bu süreçte okutulabilir. Türk diye bir ırk yok dediğinizde bir çok Türkolog bunu kabul eder. Ben Türk yoktur diye bir şey söylemedim. Böyle bir şey demek salaklık olur zaten. Türk yoktur denir mi? Sözlerim cımbızlayarak yansıtıldı. Devlet Bahçeli 'Türk yoktur diyen belasını bulur' diyerek beni tehdit etmiş oldu. Benim söylediğim sözleri Yusuf Halaçoğlu'nun da okumuş olması gerekir. Yusuf Halaçoğlu sözlerimi çarpıtıyor. Benim sözlerim için diyor ki 'Türkiye'de Türk vardır fakat AK Parti'de Türk olmayabilir'. Bu açıklama skandal bir sözdür. Kınanması gereken, lanetlenmesi gereken bir sözdür. Türklük üzerinden politik bir kar üretmeye çalışıyor. Bunu bir linç kampanyasına dönüştürüyor. Kasıtlı olarak kötü niyet gösterisi yapıyor. Sansasyonel bir haber üretme içindeler. Söylediklerim yazılmamış bir konu değil, sıradan bir bilgidir. Bunu bu süreçte gündeme getirmelerinin amacı AK Parti'yi yıpratma amacıdır. AK Parti içinde Türk düşmanı dolu şeklinde bir şey atfetmek istiyorlar ama hiç bir babayiğit bunu bize atfedemez. AK Parti Türkiye'nin partisidir. Türkiye'de yaşayan bütün unsurların partisidir. Başta da Türklerin partisidir. Geniş bir Türk kesiminiz AK partiye karşı kışkırtmak istiyorlar. Üzüldüğüm taraf benim üzerimden yapılıyor olması.

DERSHANELER KONUSU

Amaç Başbakan Erdoğan'sız Bir AK parti hatta olabilirse Erdoğansız siyasettir. Dershaneler konusu teknik bir konudur. Dersaneler yeni gündemimize gelmedi. Ne dediysek yaptık. Dersaneler üzerinden cemaat tabanı üzerinde bir küskünlük yaratılmaya çalışılıyor. Önümüzdeki süreçte üç tane önemli seçim var. Tepede birileri cemaati AK Parti'den kopararak bir yerlere pazarlamak istiyor. Tayip Erdoğan yoksa bir şeylerin daha kolay olacağını düşünüyorlar. Mümkünse AK Parti'yi çökertmek istiyorlar. Dershaneler bugün Milliği Eğitim'in en önemli sorunlarından biri.