19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Abdülhamit Gül: HDP, Kürtler’in CHP’si olma yolunda

Kobani maskeli olaylarda Van’da PKK’lılarca yakılan Kur’an kursunu gezen AK Parti’li Gül, gördüğü manzara karşısında gözyaşlarını tutamadı.

21 Ekim 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Abdülhamit Gül: HDP, Kürtler’in CHP’si olma yolunda

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Van’da Kobani bahanesiyle sokağa inen PKK’lıların Van’da yaktığı Değerler Kuran Kursu ve inşaatı devam eden Bediüzzaman Said-i Nursi Külliyesi’ni de ziyaret eden Gül, Kuran kursunu gezerken gördüğü manzara karşısında gözyaşlarını tutamadı. Bediüzzaman’ın bölgenin yetiştirdiği önemli İslam alimlerinden biri olduğunu ifade eden Gül, “Kendisi de Kürt, ‘Said-i Kürdi’ olarak risaleleri yazan bir bilim adamı. Zamanın müceddidi ve çağımıza hala ışık tutan bir alim. Bediüzzaman’ın isminin olduğu bir yerin ve Kuran kursunun hunharca, hiçbir kitapta, dinde, ideolojide olmayan bir şekilde yakılması gerçekten insanlıktan nasibini almayan kişilerin işi. Telin ediyor, lanetliyoruz” dedi.

CHP’nin tek parti zamanında Kuran kurslarını ahıra çevirdiğini hatırlatan Gül, “Maalesef Kürtlerin CHP’si olmaya yönelik böyle bir arzu içine girdiği görülen HDP’nin çağrıları üzerine, Kuran kurslarının molotoflarla yakılmasını, başta Kürt halkımız olmak üzere hiçkimse kabul etmez” dedi.