19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Hollanda prensinin İstiklal Caddesi'nde bisiklet keyfi

Türkiye ile diplomatik ilişkilerin 400. yıl dönümü münasebetiyle Türkiye'de bulunan Hollanda Veliaht Prensi Willem Alexander ile eşi Prenses Maxima Türkiye-Hollanda dostluğu için pedal çevirdi. Gidecekleri yere bisikletle giden Hollandalıları deyim yerindeyse bir basın ordusu takip etti.

CHA10 Kasım 2012 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hollanda prensinin İstiklal Caddesi'nde bisiklet keyfi
İki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesi hedefiyle düzenlenen etkinliklere katılmak üzere İstanbul'da bulunan Hollanda veliaht Prensi Willem Alexander ile eşi Prenses Maxima Taksim'deki Hollanda Konsolosluğu'na geldi. Prens ve prensesin gelişi esnasında Türkiye'de bulunan Hollandalılar sevinç çığlıkları attı. Sempatik tavırlar sergileyen ikili 'Türkiye-Hollanda' yazılı ve Hollanda'yı simgeleyen portakal renkli bisiklete bindi. Konsolosluğun bahçesinde basın mensuplarına kısa bir görüntü veren ikili yaklaşık 300 metre mesafedeki Pera Palas Otel'e gitmek üzere bisikletleriyle yola çıktı.

Hollanda prens ve eşini deyim yerindeyse bir basın ordusu takip etti. İkiliyi Hollanda basınından da çok sayıda gazeteci de izledi. Gazeteciler prens ve eşini görüntülemek için birbiriyle yarıştı. İkili güçlükle Pera Palas Otel'e girdi. Bu arada Hollanda Konsolosluğu'ndaki bayrakların Atatürk'ün ölüm yıl dönümü sebebiyle yarıya indirildiği gözlendi.



Bu sene Hollanda ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin 400. yıl dönümünün kutlandığını ifade eden Hollanda Konsolosu Onno Kervers, "Yıllar süren ilişkimiz sonunda ortak bir değer olarak lalenin ortaya çıktığını gördük. Ortak bir değerimiz olmayan bisikletin de ülkelerimizi birleştiren yeni bir sembol olabileceği kanaatine vardım. Her ne kadar bisiklet, ortak değerimiz olmadıysa da sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle İstanbul'da bisiklet kültürünün yerleşmesine yönelik faaliyetlere desteğimizi başlattığımızı söyleyebiliriz. Bu güzel şehirde bisikletin bir ulaşım aracı olarak değerlendirilmesi için bu yapılanların ilk adım olmasını diliyorum." dedi.