25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Hollanda'da klasik müzik konseri

Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği’nde düzenlenen klasik müzik konserleri kapsamında piyanist Zeynep Üçbaşaran ile keman sanatçısı Cihat Aşkın’ın sunduğu resital büyük ilgi gördü.

AA5 Haziran 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Hollanda'da klasik müzik konseri
Mozart, Liszt, Adnan Saygun ve Dvorak'ın eserlerini icra eden Üçbaşaran ve Aşkın’ı dinleyiciler ayakta alkışladı.
Büyükelçi Uğur Doğan ve eşi Manolya Doğan’ın himayelerinde elçilik rezidansında gerçekleşen resitali, Hollanda'nın eski Adalet Bakanı Ernst Hirsch Ballin, eski Senato Başkanı Rene van der Linden’in yanı sıra farklı partilere mensup milletvekilleri, çok sayıda ülkenin büyükelçisi ve diplomatik temsilciler ile Türk iş adamları izledi.
Bir saate yakın müzik ziyafeti sunan Üçbaşaran ve Aşkın, resital sonrası düzenlenen resepsiyonda dinleyicilerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Hollanda’da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten sanatçılar, Lahey’den sonra Prag’a geçerek orada da bir resital vereceklerini dile getirdi. Yılda belli aralıklarla düzenledikleri bu tür konserler sayesinde Hollanda’da Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunmayı hedeflediklerini kaydeden Lahey Büyükelçisi Doğan, benzer etkinliklere bundan sonra da devam edeceklerini söyledi.Türkiye’nin değişik kültür yapılarını ve sanatçılarını Hollanda’nın önde gelen, karar verici mercilerdeki kişilere tanıtma imkanı da bulduklarına işaret eden Doğan, "Senede birkaç kez seçkin davetlilerin katıldığı konserler yapıyoruz. Bu vesileyle Türkiye’den çok kıymetli sanatçılarımızı getirme imkanı buluyoruz. Hollanda Parlamentosu üyelerini, bakanları, büyükelçileri ve Türk toplumunun önde gelen isimlerini davet ederek onlara Türkiyemizin çok kültürlü yapısını göstermeye çalışıyoruz" diye konuştu.Geçen sene Türkiye-Hollanda diplomatik ilişkilerinin 400. yılı dolayısıyla düzenlenen 300'e yakın etkinliğin Türkiye'nin bilinirliğini pekiştirdiğine vurgu yapan Doğan, bu ivmeyi sürdürmeyi çok arzuladıklarını kaydetti.