25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İbrahim Kiras: Operasyonun tarzı 28 Şubat gibi

24 TV'de Yasin Erçağlayan'ın modere ettiği bu akşamki Yeni Türkiye programında 28 Şubat davası ve son günlerdeki operasyon değerlendirildi.

stargazete.com19 Aralık 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
İbrahim Kiras: Operasyonun tarzı 28 Şubat gibi
24 TV'de yayınlanan Yeni Türkiye programında Mustafa Karaalioğlu ve İbrahim Kiras son günlerde yaşananları değerlendirdi.

Programda, Çevik Bir'in tahliyesinin zamanlamasına dikkat çekildi, bugünlerde gerçekleştirilen operasyonun 28 Şubat sürecinde yaşananlarla benzeştiğine vurgu yapıldı.

Çevik Bir'in bugün tahliye edilmesini değerlendiren İbrahim Kiras, "davanın bugün geldiği noktanın tesadüf olmadığını düşünüyorum" dedi.

Kiras şöyle konuştu:

"28 ŞUBAT GİBİ..."

Aslında bugünlerde yeni bir 28 Şubat yaşıyoruz. Bugün yaşadığımız da post-modern darbeden farklı birşey değil aslında.

Siyasetin, toplumsal yapıların doğasına ters bir takım davranışlar, planlamalar, harekatlar seyrediyoruz biz. Tıpkı 28 Şubat sürecinde olduğu gibi.

28 Şubat davasındaki yargılamaların bugün bu noktaya gelmiş olmasının da tesadüf olmadığın görüyoruz.

"TÜRKİYE TOPLUMU HER ŞEYİ GÖRÜYOR"

Karaalioğlu ise, "Türkiye, hesaplaşmaları yapmadan gerçek anlamda demokratikleşemeyecek" dedi ve ekledi:

Türkiye'nin dış ticaretinin kalbine sipariş bir vuruşun yapılması da çok manidar. Zamanlama da çok manidar. Ama toplum bunu görüyor. Türkiye toplumunun mükemmel bir analiz kabiliyeti var.

Başbakan'ın dünkü açıklamasında Gezi vurgusunun çok haklı olduğunun altını çizen Mustafa Karaalioğlu, operasyonda 28 Şubat tarzı ve Gezi'nin devamı görünümünde olduğunu belirtti.

TÜRKİYE'NİN UĞRATILDIĞI ZARARI KİM ÖDEYECEK?

Son iki günde Türkiye'nin operasyon sebebiyle borsada uğradığı zarara değinen Karaalioğlu bu rakamın 50 milyar liraya ulaştığını belirtti.

İbrahim Kiras ise, bu maliyetin birisinin ödemesi gerektiğini söyledi.

Hemen söze giren Karaalioğlu ise, "Herhalde Rıza Sarraf ödemeyecek" dedi.

Karaalioğlu, "Türkiye'de Erdoğan gitsin de, Türkiye batsın diyenler var" ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN CEMAAT'İN TABANINI KARDEŞ OLARAK GÖRÜYOR, KENDİ TABANI OLARAK GÖRÜYOR"

Erdoğan'ın, bütün sistem elinde olmasına rağmen, 'bir gün bana şurdan şu gelir, şunları şunları kaydedeyim, biriktireyim' demediğini, Cemaat'in tabanını kardeş olduğunu, o tabanı kendi tabanı olarak gördüğünü, MİT krizine rağmen böyle yaptığını beliren Mustafa Karaalioğlu, bu Erdoğan'ın iyi niyetini gösteriyor dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ DE HEDEFLENİYOR

Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öteden beri kriz dolu günlerde gerçekleştirildiğini belirten İbrahim Kiras şöyle konuştu:

Türkiye'de şöyle bir gelenek var tabi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri bizde, öyle Avrupa'da seyrettiğimiz gibi olmuyor. Muhakkak bir kavga, muhakkak bir kriz çıkıyor. Geriye doğru gidelim. Sayın Gül'ün seçilme sürecini, daha öncesinde Ahmet Necdet Sezer'in seçilme sürecini hatırlayalım. Yaşananları hepimiz gördük.

"SANDIĞI ETKİLEYECEKLERİNE KENDİLERİ DE İNANMIYOR AMA EMİR DEMİRİ KESER İŞTE..."

İbrahim Kiras, operasyonu yapanların durumunu şöyle anlattı: Ben, onların sandığı etkileyeceklerine inanarak bunları yaptıklarını sanmıyorum. Onlar da inanmıyorlar sandığı etkileyebileceklerini. Ama emir demiri keser. Girmişler işte bir işe gidiyorlar.

"CEMAAT'E GÖNÜL VERMİŞ TERTEMİZ İNSANLARA BÜYÜK BİR KÖTÜLÜK YAPIYORLAR"

Kiras, "Bu yapılanları kendilerine nasıl yakıştırıyorlar ben anlamıyorum. Yapılan işlerin ne olduğunun farkında olmayan tertemiz insanlara(Cemaat tabanına) karşı da bir kötülük bu" ifadelerini kullandı.

PROGRAMIN TAMAMINI AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ:



***



***



***



***



***



***



***



***



***



***



***



***



***



***



***