26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İlk icraat öğretmen atamaları olacak

AK Parti 62’nci hükümetin güven oylaması için 6 Eylül’de toplanacak .

NEVİN BİLGİN ANKARA3 Eylül 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İlk icraat öğretmen atamaları olacak

Meclis Genel Kurulu’nun yarım kalan Torba Yasa Tasarısı’na devam etmesi için 110 milletvekilinin imzasıyla olağanüstü toplantı için TBMM Başkanlığı’na başvurdu.

4 Eylül günü Meclis’te 62’in hükümetin programı görüşmeleri yapılacak. Görüşmelerde muhalefet liderleri söz almayacak. AK Parti’den Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, CHP’den Hurşit Güneş, MHP’den Yusuf Halaçoğlu konuşacak. Ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu eleştirilere yanıt verecek.

9 Eylül’de kadar mesai

6 Eylül günü ise güvenoylaması gerçekleştirilecek ve Genel Kurul çalışmaları tamamlanacak. Meclis Genel Kurulu, olağanüstü toplantı çağrısı üzerine 7 Eylül Pazar, 8 Eylül Pazartesi ve 9 Eylül Salı günleri çalışmalarına devam edecek. Görüşmelerde toplamı 148 madde olan ve 22 maddesi görüşülmediği için yasalaşamayan içinde 40 bin öğretmen ataması, vergide yeniden yapılandırma ve Soma’da ölen maden işçilerine yeni haklar getiren düzenlemenin yer aldığı Torba Yasa Tasarısı görüşmeleri yapılacak. Böylece 62’nci hükümetin ilk işi torba yasayı çıkarmak olacak.