19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

'İnci Pastanesi' için yürüdüler

Beyoğlu'ndaki tarihi İnci Pastanesi'nin dün kapatılmasından sonra bir araya gelen ve aralarında pastanenin çalışanlarının da bulunduğu 'Taksim Dayanışması' isimli grup, pastanenin kapatılmasını protesto etti.

CHA8 Aralık 2012 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
'İnci Pastanesi' için yürüdüler
Taksim Meydanı'nda toplanan aralarında İnci Pastanesinin çalışanlarının ve ailelerinin de bulunduğu eylemciler, dün 68 yıllık tarihi pastanenin kapatılması ve kentsel dönüşüm uygulamalarını protesto etti. Grup, 'Taksim için nöbetteyiz. Bu projeyi durdurabiliriz' yazılı pankartı açarak, ' Taksim hepimizin', ' Kentsel değil rantsal dönüşüm', ' Otobüse binmek, yeraltına inmek istemiyoruz', ' AVM değil Taksim gezi parkımızı istiyoruz' dövizleri taşıdı.

Eylemciler daha sonra İstiklal Caddesi'nden İnci Pastanesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Pastanenin önünde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Hatice Kurşuncu, "7 Aralık 2012 Cuma sabahı Beyoğlu'nun simgelerinden, Emek Sineması'nın da bulunduğu Cercle d'orient binası'ndaki İnci Pastanesi ve diğer dükkanlar zor kullanılarak boşaltıldı. Polis kuşatması altında gerçekleştirilen bu tahliye işlemi, gündelik hayatta sık sık maruz kaldığımız faşizan tavrı bir kez daha gözler önüne serdi. Tahliyeye karşı çıkan arkadaşlarımızdan Deniz Özgür polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı." ifadelerini kullandı.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
İnci Pastanesi'nin 52 yıllık emektarı Musa Ateş'in konuşması sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Ateş, konuştuğu sırada akrabası Fatma Ateş göz yaşlarına hakim olamadı. Ateş, "Hakkımız onlara helal olmasın! Allah onları bildiği gibi yapsın! Biz alnımızın terini yiyoruz. Başkasının hakkıyla geçinmiyoruz. Burası benim kaynımındı. Ama kaynım bize de bakıyor." şeklinde konuştu.