20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İngiltere'de cilt kanserinde korkutan artış

İNGİLİZLER'de 1970'li yıllara oranla cilt kanserinin 5 kat arttığı belirtildi.

DHA21 Nisan 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
İngiltere'de cilt kanserinde korkutan artış
BBC'nin haberine göre, öldürücü cilt kanserinin plaj tatillerinden kaynaklandığına dikkat çekerken güneşlenmek için gidilen tatil yerlerinde güneşte fazla kalınmamasını ve gölgede yatılmasını önerdi. Yılda cilt kanserinden 2 bin İngiliz'in öldüğü belirtilen haberde cilt kanserine yakalan 10 kişiden 8'inin kurtulduğu belirtildi. İngiliz Daily Express gazetesi ise 'Cilt kanseriyle savaşta başarı' manşetli haberinde hastalığın rekor düzeyde çoğalmasına karşın, yaşama oranının en yüksek orana ulaştığını vurguladı.
Daily Mail gazetesi de, 'Paket turların patlamasının öldürücü mirası' manşetli haberinde son 40 yılda cilt kanserinin paket turların artmasıyla katlandığını yazdı. İngiliz basını, İngiltere Kanser Araştırma Derneği‘nin (CRUK) yayınladığı istatistik bilgilere dayalı manşetler attılar. CRUK'nin raporuna göre, İngiltere'de her yıl 13 bin kişi cilt kanserine yakalanıyor. Bu rakam 1970'lerde bin 800 civarındaydı. Rapor bu artışın Avrupa'ya artan paket turlardan kaynaklandığını belirtiyor.


Daily Express gazetesi'nde, bronzlaşmaya meraklı İngilizlerde cilt kanserinin beşinci en yaygın kanser olduğu belirtildi. Türkiye, İngilizler'in son yıllarda güneşlenmek için gittikleri favori tatil yerlerinin başında geliyor.