27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

IŞİD bir ABD'li gazetecinin daha kafa kesme görüntüsünü yayınladı

IŞİD, James Foley'den sonra ikinci ABD'li gazeteci Steven Sotloff'un da kafasını kesti

2 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
IŞİD bir ABD'li gazetecinin daha kafa kesme görüntüsünü yayınladı

IŞİD, James Foley’den sonra ABD’li gazeteci Steven Sotloff’un da kafasının kesildiği görüntüleri yayınladı. Görüntüler henüz doğrulanmadı.

ANNESİ YALVARDI AMA...

Görüntüler henüz doğrulanmadı. 31 yaşındaki gazeteci Sotloff, 2013 yılının Ağustos ayında Suriye’de haber yaparken kaybolmuştu. Sotloff’un annesi geçtiğimiz hafta IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi’ye video aracılığıyla seslenmiş ve oğlunun canının bağışlanması için yalvarmıştı.

Sotloff'un katilinin, iki hafta önce Amerikalı gazeteci James Foley’i (40) öldüren İngiliz kökenli IŞİD üyesi olduğu tahmin ediliyor. 

Foley’i katleden militanlar, ABD’nin Irak’ta IŞİD’e yönelik saldırılarını durdurmaması ellerindeki diğer rehinelerin de öldürüleceğini söylemişlerdi.

ABD: ORİJİNALLİĞİ TEYİT EDİLEMEZ

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise, gazetecinin infazını gösterdiği iddia edilen videonun orijinalliğinin teyit edilemeyeceği bildirildi.

31 yaşındaki Floridalı gazetecinin geçen yıl Ağustos ayında IŞİD militanları tarafından rehin alındığı belirtilmişti.

IŞİD tarafından daha önce yayınlanan videoda Sotloff'un kaderinin Başkan Obama'nın elinde olduğu kaydedilerek, IŞİD'e yönelik ABD operasyonlarının durmaması halinde gazetecinin öldürüleceği uyarısı yapılmıştı.