20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İstanbul'da sahte içki operasyonu

Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Avcılar'da sahte içki imal ettikleri ve sattıkları öne sürülen 12 kişi gözaltına alınırken, 63 koli satışa hazır sahte içki ile 13 varil içki karışımı ele geçirildi.

AA7 Eylül 2012 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İstanbul'da sahte içki operasyonu
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ihbar üzerine başlattıkları 2 aylık teknik takip sonucunda, Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Avcılar'daki 2 imalathane ile 3 depoda sahte içki üretimi yapan şebekeye yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

İmalathane olarak kullanılan 2 villa ve 3 depoda yapılan aramalarda, 100 bin lira değerinde 63 koli satışa hazır sahte içki, 13 varil içki karışımı, 100 bin adet boş şişe, 200 bin Bulgaristan menşeli bandrol ve çok sayıda paketleme malzemesi ele geçirildi.

Polis ekipleri, yaptıkları incelemeler sonucunda, ele geçirilen sahte içkilerin etil alkolle üretildiğini ve alkol oranının yüksek olduğunu belirledi.

Şüphelilerin aylık bin 200 liraya kiraladıkları villalardan birinin 15 aylık elektrik faturasının ödenmediği ve bahçelerindeki köpekler nedeniyle kimsenin bu villalara yaklaşamadığı öğrenildi.

Operasyonda, aralarında şebeke liderleri C.U ve H.H'nin de bulunduğu, 4'ü Bulgaristan uyruklu 9 kişi ile üretilen sahte içkileri Avcılar ve Sefaköy'deki büfelerinde sattıkları öne sürülen 3 kişi gözaltına alındı.

Ele geçirilen sahte içkiler ve diğer malzemeler bir kamyona yüklenerek emniyete götürüldü.