27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

İstanbul'da sele mobil köprü

İstanbullular’ın sağanak kabusu bitiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, selle mücadele için mobil köprü alıyor. Yarım saatte kurulacak köprülerle, afetzedeler ve araçlar kurtarılacak.

Şenol Baştakar26 Ağustos 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
İstanbul'da sele mobil köprü

İstanbul’u etkisi altına alan sağanak yağış nedeniyle son zamanlada birçok meydan ve alt geçidi sular altında bıraktı. Başta Üsküdar ve Ataşehir’de istenmeyen görüntülerle karşı karşıya kalan İstanbul Büyükşehir Belediyesi,  farklı bir yöntemle  önlem almaya hazırlanıyor. Sel mağdurladına anında müdahale edebilmek için iki mobil köprü alımı  ihalesine  çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ihaleye Eylül ayında gerçekleştirecek.

24 metrelik cankurtaran

Mobil köprüler en az 24 metre uzunluğunda olacak. Eğimli ortamlarda da  kurulabilir köprü 30 dakika kurulacak. Mobil köprü sistemi ile sağanak, doğal afetler sonucunda yollarda oluşan engellerin aşılması için yapılacak. Köprü kurulmak istenilen yere gelindiğinde taşıyıcı dorse, nakil aracı ile uygun konuma getirilecek ve yapay veya doğal boşluk engelde katlanmış köprünün açılması ile köprü kurulacak. 60 tonluk köprü üzerinden, yayalar ve 3.5 metre genişliğe kadar olan araçlar karşı tarafa geçebilecek. İhaleyi kazanan firma 60 gün içinde projelendirme yapacak. Köprü 300 iş günü içinde de köprü İBB’ye teslim edilecek.