17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

İşte Başbakan Erdoğan'ın bahsettiği o dua

Başbakan Erdoğan'ın parti grubunda AK Parti milletvekillerine seslendirken sözünü ettiği ve 'Bu sabah televizyon izlerken dünyanın bir ucundaki bir bölgeden bütün Müslümanlara Türkiye'ye ve bana yapılan duayı izledim' diye sözünü ettiği haber Kanal7 Ana Haber'de yer aldı.

22 Nisan 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
İşte Başbakan Erdoğan'ın bahsettiği o dua
Patani'deki Müslümanlara yönelik katliamla ilgili Kanal'de yer alan haberde dünyanın ikinci Filistin'i olarak anlatılan Patani'nin bugünkü hali gözler önüne serildi.

Kanal 7 Ana Haber'de Semanur Sönmez Yaman'ın yaptığı haberde yüzyılı aşkın süredir budist Tayland'ın işgali altında olan ve bugüne kadar onlarca katliama sahne olan Patani'de halk, hem özgürlük mücadelesinden hem de İslam'a sımsıkı sarılmaktan vazgeçmedi.

Bir zamanların Patani İslam Krallığı, yüz yılı aşkın süredir budist Tayland'ın işgali altında. İngilizlerin 1902 yılında yaktığı ateş, Malezya ile Tayland arasındaki Patani'yi bitip tükenmek bilmeyen bir işgalle karşı karşıya bıraktı. Siyam Krallığı bütün Patani'yi işgal etti, direnişler kanla bastırıldı. Patani, en son 2004 yılında, üç büyük katliamla sarsıldı. 500 yıllık Krusei camii kana bulandı.
Patani, 6 ay sonra bir başka katliamla gündeme geldi. Takbay kasabasında düzenlenen protesto gösterileri sırasında gözaltına alınarak balık istifi araçlara bindirilen 85 Patanili, havasızlıktan can verdi. O gün yaşanan dehşet dünyaya yansıdı.

Patani halkı, işgale ve kanlı katliamlara rağmen dinlerini yaşamaktan hiç vazgeçmedi. Camiler sadece Cuma günleri değil, vakit namazlarında da dolu. Gönüllü gençler, avluda çocuklara Kur'an-ı Kerim öğretiyor.

Patani'nin onlarca katliama şahit olmuş isimlerinden biri, Islahiye Medresesi Müdürü Muhammed Salih yaşlı gözlerle Başbakan Erdoğan'a, Suriye'ye, Mısır'da idam kararı verilen İhvan üyelerine dua şöyle dua ediyor:

"Erdoğan'ı biliyorum, O Müslüman bir lider, İslam'a hizmet ediyor. Fakat onun aleyhine protestolar düzenleniyor. Ona bir şey olmaz, Elhamdulillah ben de onunlayım inşallah. Kardeşlerimiz, İhvan üyelerinin hepsi zulüm altında. 500 kişi İslam yolunda oldukları için idam ediliyor, bunların hepsi yanlış, hepsi hata.

Ey Erdoğan Allah sana güç versin, Sabret Erdoğan, Allah senin ve Tüm Müslümanların yardımcısı olsun. Sen tüm yardıma muhtaç Suriyelilere el uzattın evsiz kalanlara yardım ettin. Allah da sana yardım etsin.