19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İşte paralel kumpasın belgeleri!

24 haber merkezi, tahşiye kumpasında yeni belgelere ulaştı. Belgelerde soruşturmanın başlatılma şeklinden iddianamenin hazırlanmasına kadar tüm süreçlerde kumpas net olarak görülüyor. Mahkeme heyeti, profesör olan iki ceza hukukçusunun, 'deliller hukuka ayrkırı olarak toplanmış, yargılamada kullanılamaz' tespitine rağmen, savcının tutuklama talebini yerine getiriyor.

18 Aralık 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
İşte paralel kumpasın belgeleri!
İsimsiz ihbar mektubuyla başlayan tahşiyeciler kumpası, özel yetkili savcı kadir altınışık'ın 2009 yılında verdiği dinleme talimatıyla soruşturmaya döndü. 
 
yirmidorthaber.com
 
Şu an yargıtay üyesi olan Altınışık, o dönem Hanefi Avcı hakkındaki hukuksuz soruşturmayı da yürütüyordu. Paralel yapı soruşturması kapsamında Silivri cezaevinde bulunan eski istihbaratçı Ali Fuat Er'in "2008'de başlatıldı" açıklaması gerçeği yansıtmıyor çünkü ilk dinleme kararı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda o dönem özel yetkili olan savcı Kadir Altınışık'ın talimatıyla 6 Mayıs 2009'da tahşiyeciler grubuna yönelik ilk dinleme kararı çıkartılıyor. Dinleme kararı o dönem özel yetkili Hakim Oktay Açar tarafından veriliyor. 
 
 
Savcı Kadir Altınışık, TİB'den gelecek dinlemelerin deşifresinin polis tarafından yapılarak suç olan kısımlarının kendisine gönderilmesini içeren talimat yazısını emniyete gönderiyor. "2008'de soruşturma başladı" diyen kesimin örgüt lideri olma iddiasıyla hakkında işlem yapılan Fethullah Gülen'i aklama çabası.
 
 
Farklı mahkemelerden alınan kararlarla dönem dönem uzatılan dinlemeler sonucu 2010 yılında operasyon başladı. 13 ilde 140 kişiye yapılan kumpas operasyonunda ele geçen bomba ve mermilerin hukuk dışı arama yöntemleriyle delil yapıldığı tespit edildi.
 
 
22 ocak 2010'da bahçelievler'de bir evde yapılan aramalarda ele geçen  bomba ve mermilerde tespit edilen 909 parmak izi incelemeye alınıyor. 4 parmak izinin arama yapan polislere ait çıkmasıyla kumpasın kokusu çıkıyor.
 
 
Soruşturmadaki kumpasın diğer noktalarından biri ise aramayı yapan polisleirn mahkemede "tanık" olarak dinlenmesi. Polisler parmak izlerinin kendilerine ait olmasını "eldivenlerimiz yırtılmış olabilir" şeklinde anlatırken, ele geçen bomba ve mermilerin bulunma şekli tam bir muamma.
 
Çelişen ifadeler
 
Aramayı yapan polislerden biri, "bombaları arama başladıktan 15-20 dakika sonra bulduk" derken diğer polis, "arama başladıktan 1-2 saat sonra bulduk" diyor
 
Bir birinden farklı ifadeler veren polislerden biri "aramaya başladıkdan 15-20 dakika sonra bombaları bulduk" derken diğeri "2 saat sonra bulduk" diyor.
 
Sanık avukatlarının, talebi üzerine mahkemenin yaptırdığı bilirkişi incelemesinde tamamen yasadışı işlemler yapıldığı gözler net olarak ortaya koyuyor... 
 
Ceza hukukçuları prof. Dr. Adem sözüer ve prof. Dr. Bahri Öztürk'ün hazırladığı bilirkişi raporunda, "elde edilen delillerin ceza muhakemesinde kullanılamayacağı sonucuna ulaşılmıştır" denilerek soruşturmadaki hukuksuzlukları sıralıyorlar. Bilirkişiler, "arama ve el koyma işlemine ilişkin tutanaklar gerçeğe aykırı resmi belgelerdir" diyerek soruşturmanın kumpas olduğunu tespit ediyor.