24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

İşte paralel örgütün dinlediği siyasetçiler, işadamları ve bürokratlar

Paralel örgüt 7 bin kişiyi dinledi. Aralarında gazetecilerin, bürokratların, siyasetçilerin, akademisyenlerin ve işadamlarının bulunduğu listenin bir kısmını STAR yayınlıyor...

24 Şubat 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
İşte paralel örgütün dinlediği siyasetçiler, işadamları ve bürokratlar
STAR, tarihin en büyük telekulak skandalını ortaya çıkardı.

Dosya numarası 2011/762 olan belge ile 17 Aralık darbe girişimine kalkışan paralel yapının ‘Selam Terör Örgütü’ iddiasıyla gazetecilerin yanı sıra akademisyenleri, bürokratları, siyasetçileri, işadamlarını ve STK'ları dinlediği belirlendi.

Devlet içinde çöreklenen paralel devletin, TMK savcıları Adem Özcan ve Adnan Çimen’in ‘Selam Terör Örgütü’ soruşturması kisvesi altında mahkemelerden aldığı izinlerle yedi binden fazla kişiyi dinlediği ortaya çıktı.

Bu çerçevede; MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakan'ın Başdanışmanı Mustafa Varank, İçişleri Bakanı Efgan Ala, Numan Kurtulmuş, Abdüllatif Şener, Sebahat Tuncel, Haydar Baş, Yalçın Akdoğan, Hüseyin Aygün, Kuveyt Türk Bankası, İstanbul Üniversitesi Santrali, CHP Genel Merkezi, Anadolu Ajansı, Ali Ağaoğlu, D.H. Basın Yayın Matbaası gibi isimlerin ve yerlerin dinlendiği öğrenildi.

KATEGORİK LİSTE VE TAM LİSTE AŞAĞIDA:



***



***



***



***



***