26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İşte Tahşiyeciler operasyonunu başlatan mektup

Paralel yapının Tahşiyeciler'e yaptığı operasyona dayanak oluşturan ve kayıp olduğu belirtilen imzasız ihbar mektubu ortaya çıktı. Mektup, Gülen'in Tahşiyecileri hedef gösterdiği vaazdan yalnızca 5 gün sonra polise gönderilmiş.

18 Aralık 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
İşte Tahşiyeciler operasyonunu başlatan mektup

Tahşiyeciler isimli gruba kumpasın çıkış noktası olarak gösterilen ve kayıp denilen mektup ortaya çıktı. Takvimler 22 Ocak 2010'u gösterirken El Kaide örgütüne yönelik Türkiye çapında yapılan operasyonlarda 122 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyon sonucu 11 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, aralarında Mehmet Doğan hocanın da bulunduğu tam 11 kişi 17 ay tutuklu kalmıştı.                                                                                

ARŞİVDE BULUNAMADI
2010'da Tahşiyeciler soruşturmasını başlatan imzasız, isimsiz ve tarihsiz ihbar mektubu olduğu belirtiliyor, hatta şüphelilere bu mektuptan sorular yöneltildiği dosyadan anlaşılıyordu. Fakat operasyon ve soruşturma sürecine dair emniyet ve adliyede oluşturulan arşiv kayıtlarında yapılan incelemelerde, söz konusu mektuba rastlanamadığı, mektubun yok olduğu iddia edildi. 11 Nisan 2009 günü emniyete geldiği ancak bugün hiçbir arşiv dosyasında bulunamadığı belirtilen ihbar mektubuyla ilgili durum, tutanak altına alınarak savcılığa bildirildi. Fethullah Gülen'in Tahşiyeciler'i hedef gösterdiği meşhur konuşmasından sadece 5 gün sonra yollanan ve uzun süredir de kayıp olduğu söylenen o mektuba Sabah gazetesi ulaştı. 2 sayfalık mektup profesyonel bir elden çıkmış. Tahşiye grubuna mensup kişilerin haklarında ayrıntılı bilgiler verilen ve açıkça hedef gösterildikleri mektubun satır aralarında, adeta 'operasyon yapın' talimatı veriliyor.                                                      

POLİS JARGONU ÇOK NET
Mektupta Mehmet Doğan'dan başlanarak arkadaşlarının seceresi sıralanıyor. Tahşiyeciler'in El Kaide örgütü ile bağlantısı kurulmaya çalışılan mektupta; silahtan, bombadan ve şiddetten hiç bahsedilmemesi dikkat çekiyor. Tahşiyeciler'in sohbetlerinin, nerede ve kim tarafından gerçekleştirildiğinin ayrıntısı ile anlatılan mektupta, gruba maddi yardımda bulunan işadamlarının isimleri zikrediliyor ve sohbetlerde Afganistan için para toplandığı ileri sürülüyor. Eski bir cemaat mensubu kimliği ile yazılmasına rağmen "Sayın Emniyet Müdürüm" diye başlayan mektup sanki emniyet ile daha önceden görüşülmüş, kurgulanmış, ardından da kaleme alınmış gibi izlenimi veriyor. Kimi uzmanlara göre ise mektup polis jargonu ile yazılmış... Mektupta emekli bir yüzbaşıdan bahsediliyor ve bu yüzbaşının Mehmet Doğan ile yakınlık kurmasından rahatsızlık dile getiriliyor. Tahşiyeciler'in lideri Mehmet Doğan'ın 2003'teki gibi sansasyonel bir olay ile mehdiliğini ilan edeceği ileri sürülerek, grup hedef tahtasına oturtuluyor. Mektupta Mehmet Doğan ile ilgili bir de CD gönderildiği belirtilen 'ihbarcı' ismini açıklamayacağı çünkü cemaat tarafından linç edilmekten korktuğu kaydediliyor. (Sabah)