25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İzmirli isyanda! Yeni toplu taşıma sistemi çileden çıkardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Haziran’da uygulamaya başladığı yeni toplu taşıma sistemine vatandaşlardan şikayet yağıyor! Otobüs sayısını azaltan belediye, aktarmalı sistemle ulaşım sağlıyor. İzmirli vatandaşlar mağdur oluyor.

2 Temmuz 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İzmirli isyanda! Yeni toplu taşıma sistemi çileden çıkardı

Şikayetvar’ın haberine göre: İzmirliler yeni toplu taşıma sistemiyle başı dertte. 29 Haziran’dan itibaren uygulanmaya başlanan yeni düzenleme ile şehir merkezi ve ana arterlerdeki otobüs sayısı azaldı, kent merkezine aktarmalı sistemle ulaşım sağlanmaya başladı.

Böylece daha önce gidecekleri yere tek vasıta ile ulaşabilen vatandaşlar, birkaç vasıta değiştirmek zorunda kaldı. Özellikle engelli ve yaşlı bireylerinde düşünülmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, uygulamanın kaldırılması gerektiğini savundu.

“Ulaşımda çözüm değil sorun oldu” diyerek tepki gösteren vatandaşların şikayetlerinden bazıları şöyle:

“Ulaşım Sistemi İşkence Oldu!”

“İzmir'deki otobüs sıkıntısına bir yenilik daha eklendi. Ben bu düzenlemeye inanamıyorum inanmak istemiyorum bu bir şaka olmalı! Böyle bir şey olamaz... Otobüsleri kaldırarak bize işkence yaşattınız arabası olmayan vatandaşlara ceza mı bu şimdi?

Yarım saatte gideceğimiz yere yaptığınız düzenlemeyle 3 otobüs değiştirip 1 saatte ulaşacağız. Belediyecilik vatandaşları sıkıntıya sokmamak için çözüm üretmek için çalışmalıdır. Ben bu düzenlemenin bir an önce düzeltilmesini istiyorum.”

“Yaşlı, Bastonlu ve Engelliler Ne Yapacak?”

“29 Haziran 2014 tarihinde toplu ulaşımda düğüm çözülüyor adı altında düzenlediğiniz kitabı okudum. Daha çok düğüm etmişsiniz, en basiti Hatay'dan Konak'a gidilme Üçyol'dan metroyu kullanma zorunluluğu getirmişsiniz. İyide herkes metro kullanmak zorunda değil! Ben engelli annemi nasıl indi bindi yaptırayım? Çoğu yaşlı kimseler otobüsü tercih ediyor. Metroyu değil. Hatay'dan Çiğli'ye gitmek 2 vesait iken şimdi 4-5 vesait olmuş ve yine karşımıza metro ve İzban çıkıyor. Yaşlılar ve bastonlu olan engelliler ne yapsın. Bir kördüğüm olmuş durumda umarım bu durumu çarçabuk çözersiniz...”

“Yeni Ulaşım Sistemi İzmir'e Düşmanlık!”

“Yeni uygulama ile aktarmalı sistemi kullanmış bulunmaktayım. Buca'da ikamet edip Urla ilçesinde çalışan birisi olarak eski sisteme göre sabah 06:10'da 970 numaralı otobüse binip 40 dakika sonra Uçkuyular'da iniyordum. Oradan da 725 numaralı otobüse binip iş yerime ulaşıyordum. Aktarmalı sistemi bugün kullandığımızda aynı saatte Buca'dan Üçyol merkez olan araca bindim. Üçyol'da indikten sonra belli bir mesafeyi yürüyerek gidebildim.

Orada 15 dakika bekledikten sonra Fahrettin Altay merkez arabasına bindim. Otobüs Üçyoldan Üçkuyular'a 1 saat 15 dakikada vardı. Herkes birbirinin üzerinde nefes alacak hava bile yoktu. Aktarmalı sistemin kesinlikle iptal edilmesini gerektiğini düşünüyorum.”

 “Ulaşıma Çözüm İstiyoruz!”

“29 Haziran 2014'te İzmir'de bir çok otobüs hattı kaldırılıyor. Eski ve körüklü olan otobüslerin olması yetmiyormuş gibi tek vesaitle ulaşım hayal oluyor. Lütfen bize kulak verin. Başka iller ulaşımda çağ alıyor biz İzmir'de sürekli geriye gidiyoruz.”