18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

İzmit'te korkutan patlama!

Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki kimya fabrikasında solvent yüklü tankların olduğu bölümde meydana gelen patlamada 1 işçi yaralandı.

AJANSLAR17 Eylül 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:

Cumhuriyet Mahallesi Plajyolu mevkisinde faaliyet gösteren kimya fabrikasının depolama tankından 34 AF 1905 plakalı tankere solvent aktarılması esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi.

Patlamanın ardından çıkan yangına fabrikanın itfaiye ekiplerinin yanı sıra, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti, olay yerine çok sayıda ambulans da yönlendirildi.

Yangın, diğer kimyasal madde bulunan tanklara sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.

Patlamayla vücudunun çeşitli yerlerinde yanık oluşan terminalin dolum operatörü Süleyman Yıldırım, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kimyasallara karşı koruyucu giysiler giyen sağlık görevlilerince acil servise alınarak müdahale edilen Yıldırım, hastanenin yanık ünitesine sevk edildi.

Yangın nedeniyle depolama tankında ve tankerde hasar oluştu.

Fabrika yetkilileri, patlamanın araçların isotanklarına dolum yapıldığı sırada meydana geldiğini, alevlerin tanklara sıçramadığını belirterek, sadece tankerde yangın oluştuğunu bildirdi.

Tankerin patlama sırasında boş olduğunu aktaran yetkililer, Yıldırım'ın elinde ve yüzünde yanıklar oluştuğunu, hayati tehlikesinin bulunmadığını kaydetti.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA: NORMAL ÇALIŞMALARA DÖNÜLDÜ
 
 
Aktaş Dış Ticaret A.Ş.'den yapılan açıklamada, çıkan yangının ardından herhangi bir tehlikenin kalmadığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: "Derince Tank terminalimizde bugün öğle saatlerinde tanker dolumu sırasında bir parlama ve sonrasında yangın oluşmuştur. Terminal çalışanları mevcut yangından koruma sistemini son hızla çalıştırarak kısa sürede yanmayı kontrol altına alarak söndürmüşlerdir. Sonrasında gelen Bölge İtfaiye ekibi soğutma çalışmalarına katkı sağlamıştır."
 
Açıklamada, yangın sırasında dolum platformunda bulunan Süleyman Yıldırım adlı çalışanın yüz ve kolunda hafif yanık oluştuğu, sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, terminalde 
 
saat 15.00'ten itibaren normal çalısmalara dönüldüğü bildirildi. Şirket, Derince ve Kocaeli'deki vatandaşları endişe ettirecek bir durumun da bulunmadığını belirtti.