16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Kabe'nin çevresi değişecek

Milyonlarca Müslüman’ın hac vazifesini yerine getirmek için bulunduğu Mekke’de Mescid-i Haram'ın genişletilmesi için yürütülen çalışmalar aralıksız bir şekilde sürüyor. Kabe’nin çevresini değiştirecek proje kapsamında birçok binanın yıkılıp yerine gökdelenlerin yapılması planlanıyor.

30 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Kabe'nin çevresi değişecek
Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde Mescid-i Haram'ın genişletilmesi projesi aralıksız sürüyor. Milyonlarca hacı adayının bulunduğu Kabe’nin etrafı yapılan çalışmalar nedeni ile adeta şantiye alanına dönüştü. Proje kapsamında devasa binaların yıkılıp Kabe alanının genişletilmesi, biraz daha uzak noktaya yeni gökdelenlerin yapılması planlanıyor.
 
Kabe’de çevresinin genişleyeceği çalışmalar sırasında Kâbe’nin hemen yanında bulunan Kral’ın sarayı dahil Osmanlı eseri Ecyad Kalesi’nin yıkılmasının ardından yerine yapılan Al Baid kuleleri, Hilton ve Tevhid otel olmak üzere bir çok binanın yıkılması planlanıyor.
 
Müslümanların Hac vazifesini yerine getirmek için Mekke’de bulunduğu bu günlerde Mescid-i Haram içinde ve avlusunda yapılan çalışmalar nedeni ile adım atmak neredeyse imkansız. Yüzbinlerce insanın ibadet için geldiği Kabe’de özellikle namaz saatlerinde avlu dolunca insanlar yollara serdiği seccadelerde namaz kılıyor.