23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Kadın kılığına girip öldürdü

Eskişehir'de filmlere konu olabilecek bir cinayet yaşandı. Ankara Polatlı'da yaşayan İzzet B., boşanma davası açtığı eşiyle birlikte yaşayan şahsı Eskişehir'de kadın kılığına girerek öldürdü.

ESKİŞEHİR (CİHAN) 11 Eylül 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Kadın kılığına girip öldürdü
Siyah kadın çarşafı giyen İzzet B.'nin silahından çıkan 4 kurşunlu ağır yaralanan Eyüp Duran, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Şüpheli İzzet B. ise olay sonrası kiraladığı araçla Polatlı'ya dönerken üzerindeki kadın çarşafıyla birlikte yakalandı.

Söz konusu olay Emek Mahallesi Şemsettin Günay Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Ankara'nın Polatlı ilçesinde yaşayan İzzet B., ismi açıklanmayan eşinden şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrı yaşamaya başladı ve boşanma davası açtı. Bu esnada İzzet B., kendisinden henüz ayrılmayan eşinin Eskişehir'de ikamet eden Eyüp Duran ile birlikte yaşadığını öğrendi. Yaşananları öğrenen İzzet B., Eyüp Duran'a telefonla ulaşarak, "Eşimden hala resmi olarak ayrılmadık ve nikahımız devam ediyor. Eşimden ayrı dur, bu durum hoş değil." dedi. Ancak bu sözler üzerine Eyüp Duran, İzzet B.'ye 'Hayır, kendine güveniyorsan gel. Ben buradayım.' karşılığını verdi. Bu durumu hazmedemeyen İzzet B., önce bir araç kiraladı, ardından Polatlı'dan Eskişehir'e geldi. İzzet B., daha sonra hala kendisiyle nikahlı olan eşiyle birlikte yaşayan Eyüp Duran'ın Emek Mahallesi Şemsettin Günay Caddesi'ndeki evinin yerini belirledi. Daha sonra tanınmamak için üzerine siyah çarşaf giyerek kadın kılığına girdi. Giydiği çarşafla burada bekleyen İzzet B., evinden çıkan Eyüp Duran'a silahla 4 el ateş etti. Silahtan çıkan 3 kurşunla ağır yaralanan Eyüp Duran, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Duran, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kısa sürede olay yerine gelen polis şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Cinayet Bürosu Amirliği Ekipleri, yaptıkları titiz çalışma sonrasında önce şüpheliyi belirledi, ardından yakalamak için harekete geçti. Cinayeti işleyen İzzet B., olay sonrası kiraladığı araçla Polatlı'ya giderken Eskişehir-Ankara Karayolunun 30. kilometresinde yakalanarak gözaltına alındı. İzzet B.'nin yakalandığı sırada cinayeti işlerken giydiği siyah kadın çarşafını çıkarmadığı ve bu şekilde Polatlı'ya doğru gittiği ortaya çıktı. Gözaltına alınan İzzet B., sorgusunun yapılması için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelinin ifadesinin alınmasının akabinde adli makamlara sevk edileceği kaydedildi.