19 Mayıs 2024 Pazar / 12 Zilkade 1445

Kadınların önce kalbini sonra cüzdanlarını çaldı

İnternet üzerinden tanıştığı kadınlara kendisini mühendis olarak tanıtan Naci E. dolandırıcı çıktı. 2 kadını evlenme vaadiyle 120 bin lira dolandıran zanlı, şikayet üzerine gözaltına alındı.

DHA24 Eylül 2012 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Kadınların önce kalbini sonra cüzdanlarını çaldı

İstanbul’da bir banka şubesinde çalışan Ş.M. isimli kadın Asayiş Şube Müdürlüğü’ne başvurarak, internet üzerinden tanıştığı ve kendisini mühendis olarak tanıtan Naci E. tarafından dolandırıldığını söyledi. Ş.M, “Onunla sanal ortamda başlayan başlayan tanışmamız kısa sürede ilerledi. Yüz yüze görüşmeye başladık. Bana evlenme teklif etti. Ben de kabul ettim. Evlilik hazırlığı yapmaya başladık. Birlikte evlenince oturmak üzere bir ev tuttuk. Evin tadilatı için benden zaman içinde toplam 100 bin lira para aldı. Daha sonra ortadan kayboldu. Araştırdığımda bana söylediği firmada hiç çalışmadığını öğrendim” dedi.

Şikayetçi olmak için sıraya girdi

Bu şikayetten birkaç gün sonra polise gelen hemşire S.G, de Naci E’nin ismini verdi ve  “İnternet üzerinden tanıştık, evlenecektik. Benden zaman içinde kredi kartları borçlarını kapatmak için toplam 20 bin lira para aldı. Daha sonra ortadan kayboldu” diyerek şekiyetçi oldu. İki kadının şikayeti üzerine soruşturma başlatan polis, bir sosyal paylaşım sitesinde kendisine “Altan Gümüş” ismiyle profil açan zanlının peşine düştü.

Polis IP numarasından buldu

Bu kişinin kullandığı IP numarasından kimliği tespit edildi. İsminin Naci E., olduğu tespit edilen zanlı önceki gün gözaltına alındı. Yapılan soruşturma sonunda Naci E’nin evli ve iki çocuk babası olduğu ortaya çıktı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne getirilen Naci E, evlilik vaadiyle dolandırdığı Ş.M. ile S.G. tarafından teşhis edildi. Zanlı işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkeme Naci E’yi denetimli serbestlik vererek serbest bıraktı.