24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Kanser ilacı şebekesi çökertildi

BİLECİK'de polis ekipleri, yatalak durumdaki kanser hastalarının ele geçirdikleri sağlık raporları ile doktorlara kanser ilacı yazdırdıkları öne sürülen 43 yaşındaki M.S. ile Ö.A., 38 yaşındaki E.O. ve 33 yaşındaki F.D.'yi gözaltına aldı.

DHA22 Eylül 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Kanser ilacı şebekesi çökertildi
Kent merkezi ve ilçelerdeki çeşitli eczanelerden son günlerde fazla miktarda kanser ilacı alındığı ihbarları üzerine Bilecik Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bozüyük İlçesi'nde bir eczaneden kanser ilaçları almaya gelen M.S., Ö.A., E.O. ve F.D.'yi gözaltına aldı. 4 şüphelinin araçlarında yapılan aramada piyasa değeri 145 bin TL olan kanser ilaçları, 23 kanser hastası ait sağlık raporu ve ilaç kullanım listesi, 13 kişinin kimlik bilgileri, rapor tarihleri, ilaç kullanım süreleri ve telefon numaralarının yazılı bulunduğu not kağıdı, değişik kişiler adına yazılmış 11 uzman doktor imza ve kaşesi bulunan reçete kağıdı, 3 kimlik fotokopisi, yol güzergahlarını gösteren 1 harita ele geçirildi. 
 
HASTANE DOKTORLARINA REÇETE YAZDIRLAR
 
İddiaya göre şüpheliler M.S., Ö.A., E.O. ve F.D. kiraladıkları araçla İstanbul'dan Bilecik'e gelerek 5 ayrı doktora reçete yazdırdı. Şüpheliler bu reçeteler ve daha önce temin ettiklerini kanser hastalarına ait raporlarla Söğüt, Bozüyük ve Osmaneli ilçelerindeki eczanelerden 180 bin TL'lik kanser ilacı aldı. Şüphelilerin Bilecik'in yanı sıra Eskişehir ve Kütahya'da da Devlet hastanelerinde görevli doktorlara da ilaç yazdırdı. Şüphelilerin kanser ilaçlarını Türkiye'nin çeşitli illerinde ve bazı Ortadoğu ülkelerinde satmak istedikleri öne sürüldü. 
 
HASTALARIN HABERİ YOK
 
Bilecik Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü soruşturmada polisler, adlarına reçete düzenlenen ve çoğunluğu İstanbul'da oturan kanser hastalarından 9'u ile görüşüldü. Bu hastalar polislere kendilerinin yatalak vaziyette oldukları, tedavilerinde kullandıkları ilaçları hastaneden temin ettikleri ve dışarıdan ilaç almadıkları belirtti.
 
Polisler, Bilecik'te şüphelilere reçete yazan doktorların ve ilaç veren eczane çalışanlarının da ifadelerini aldı. 4 şüpheli sorgulamalarının ardından 'Kamu kurumu zararına nitelikli dolandırıcılık ve sahtecilik' suçlarından Bozüyük Adliyesi'ne sevk edildi.