20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Karaalioğlu: İmralı'yı nasıl raydan çıkardılar?

Mustafa Karaalioğlu, çözüm sürecini değerlendirdiği canlı yayında Kobani olayları ile birlikte PKK'nın ve İmralı'nın nasıl raydan çıkarıldığını söyledi.

23 Kasım 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:

TRT1'de yayınlanan Enine Boyuna programında Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu, Yılmaz Ensaroğlu, İsmet Berkan ve Burhanettin Duran gündeme dair konuları masaya yatırdı. Alevi açılımı ve Çözüm sürecini konuşan usta kalemler, canlı yayında kritik değerlendimelerde bulundular.

İMRALI'YI NASIL RAYDAN ÇIKARDILAR?

Mustafa Karaalioğlu, çözüm sürecini değerlendirirken çok çarpıcı ifadelerde bulundu.Karaalioğlu, "Çözüm sürecindeki en önemli şey şu anda çatışmazlığın devam etmesi.PKK silahını bırakmadan Türkiye'den çıkamdan bir çözümden bahsedilemez. Buna yönelik süreçte belli. Bunu İmralı da biliyor HDP de... Şimdi bunu çözecek bir ahlak bir siyaset lazım. Burada bir eksiklik var. İmralı, PKK ve HDP'nin bilhassa kendileri için önemli gördükleri konularda nasıl sorumsuzca ve eski tarzda davrana bildiklerini gördük. Kobani ve Rojava olaylarında PKK'yı ve İmralı'yı nasıl raydan çıkardığını da gördük.

ÇÖZÜME GİREN EN GÜÇLÜ SERMAYE

Bu çerçevede herksein çözümün kaçınılmaz bir sonuç olduğu fikrine dönüş göstermesi gerekiyor. Esasen şu andaki çatışmazlık süresi uzadıkça Türkiye barışa doğru yaklaşacak. O süre arttıkça çözüme çok güçlü bir sermaye girdiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.