23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Karaman Ermenek'teki madende son durum

Karaman’ın Ermenik ilçesinde 18 işçinin mahsur kaldığı madendeki çalışmalarla ilgili bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, önceliğin tahkimat ve malzemelerin çıkartılması olduğunu söyledi. Bakan Faruk Çelik ise madende çalışan 180 işçinin de sigortalı olduğunu ifade etti.

31 Ekim 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Karaman Ermenek'teki madende son durum

Ermenek ilçesindeki madende mahsur kalan 18 işçinin kurtarılması için çalışmalar devam ediyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Su tahliyesinin öncelik olmaktan çıktığını dile getiren Bakan Taner Yıldız, “Önceliğimiz tahkimat ve malzemelerin çıkartılması” dedi. 

Yıldız, "İçeriden tüm görüntüler alındı, sizlere verildi. Bunları sizler de kamuoyuna paylaşabilirsiniz. Oradaki çalışmalar, o malzemeler nasıl çıkarılıyor, vagonlar nasıl dolduruluyor, orada tahkimat nasıl yapılıyor, ağaçlar nasıl naklediliyor, tüm ayrıntılarıyla detaylarıyla birebir onları da kamuoyuyla paylaşma imkanımız olacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Taner Yıldız, kurtarma ekibi için risk olmamasına çalışıldığını da ifade etti.

'UYUMLU VE GÜZEL ÇALIŞMA'
Çalışmaları bizzat yerinde gördüklerini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de  “Uyumlu ve güzel bir çalışma gerçekleştiriliyor. Çalışmalar seri bir şekilde götürülüyor. Vardiya sistemi düzenli bir şekilde çalışıyor. Seri bir çalışma var. İnşallah hızlı bir şekilde yeraltındaki kardeşlerimize ulaşırız” diye konuştu.

'HEPSİ SİGORTALI'
Madende çalışanların sigortalı olup olmadığı konusuna da değinen Çelik, “180 kişi çalışıyor. Tamamı da sigortalı. Sigorta sorunu bulunmuyor” dedi.

'SÜREÇ HIZLANDI'
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise “Su tahliyesinde bir hızlanma söz konusu. Nefeslikteki çalışmalar hızlı bir şekilde yürüyor. Dün gece itibarıyla sürecin daha da hızlandığını söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.