16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Kızıltepe Mardin yolunda yol kapatma eylemi

Kızıltepe Mardin yolu elektrik kesintileri nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Mehmet Ali DİNLER/İdris YUSUFOĞLU27 Ağustos 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Bir grup çiftçi sulayamadıkları ürünlerinin zarar gördüğünü belirterek Mardin-Kızıltepe karayolunu taşlarla trafiğe kapattı.
 
Ürünlerinin kuruduğunu söyleyen çiftçiler Mardin-Kızıltepe karayolundaki TEİAŞ 16. İletim ve İşletme Grup Müdürlüğü önünde yolda toplanarak ve araçları durdurarak taşlarla ve çöp konteynırlarla yolu trafiğe kapattı.
 
Çiftçiler, Derik üç yolunda yapılan yol kapatma eylemine destek için bu eylemi gerçekleştirdiğini belirttiler.
 
Yetkililer zaman zaman 3 saat süren yol kapatma eylemini sona erdirmek için çiftçileri ikna etmeye çalıştı. Daha sonra bazı köylere elektrik verilmesiyle yol trafiğe açılarak eylem sonlandırıldı.  Bazı eylemciler akşam namazını karayolu üzerinde cemaat ile kıldı. eylemden sonra ise yol üzerindeki taşlar toma aracı ile temizlendi.
 
Eylemin sonunda bir açıklama yapan Sevimli Mahallesi Muhtarı Mikail Erbeyi, şöyle dedi. “ Burdaki amacımız hem Derik’teki 2 gündür kesen elektriğin destek olmak maksadıyla hem de bu 6 ilimizin üzerindeki baskıcı ve buradan devlet büyüklerine sesleniyorum. Onlar her halde kulaklarını pamuk ile tıkamışlar. Buradaki doğudaki sesi duymuyorlar. Bu milli servetin kuduruğunu talan olduğunu milli zararlar hiç umurlarında değil şirketin kucağına bu halkı bırakmış. Biz çiftçimizin yanında olacağız. Ben  bunu hep diyorum oda başkanları, bölge vekilleri ilçe il başkanları belediye başkanları hep sınavda kaldı. Bunu herkes duysun biz her zqaman çifçimizin yanında olacağız. Padişahın soytarısı olacağıma burada çiftçinin yanında çiftçinin eşkıyası olacağım. Biz eylemlerimize devam edeceğiz. Biz artık utanıyoruz yolla çıkıp kapatmak istemiyoruz. Hiç kimse sesini çıkartmıyor. Jandarmayı yönlendiriyorlar o jandarma o poliste fakirin çocuğudur. Burada başı kafası yaralanırsa o çocuğa bir şey olursa hiç kimsenin de umurunda değil. Onun için büyüklerimizden rica ediyoruz. Lütfen olay büyümesin. Olay gün gittikçe büyüyor yarın öbür gün başka bir şey olmasın. Siz bu halkı bu şekilde yıldırmasınız. Mustafa Kemal Atatürk ne demiş “ egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” Milletin olacaktır.” Siz bu halk ile baş edemesiniz. Biz ödeyeceğiz biz hırsız değiliz. Kesinlikle hırsız değiliz. Eğer ki hırsızlığı masaya yatırırsak kimin hırsız olduğunu hepimiz biliyoruz. Kaç kattirilyonun nerden nereye gittiğini hepimiz biliyoruz. Ne kadar doğudaki bu kendi imkanlarımızla açtığımız kuyuların kaçak dedikleri elektriğin parası nerden nereye gidiyor kaç katı nerden nereye gidiyor hırsızlık nerededir hepimiz biliyoruz. Bu baskı devam ederse biz eylemlerimize devam edeceğiz. Dönmeyeceğiz kanunsuz iş yapmayacağız. Ekmeğimizin peşindeyiz.” Dedi.