25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kars'ta kuduz karantinası

Kars'ın Arpaçay ilçesinde kuduz vakası görülmesi sonucu bir mahalle karantinaya alındı.

AA17 Eylül 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Kars'ta kuduz karantinası

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Bahçeşehir Mahallesi'ndeki evde bir büyük hayvanda kuduz belirtisi olduğunu gözlemledi.

Erzurum Veteriner Araştırma Laboratuvarı'ndan alınan test sonuçlarında hayvanın kuduz olduğu belirlendi.

Bunun üzerine Bahçelievler Mahallesi İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararıyla karantinaya alınarak, tüm hayvan giriş çıkışları yasaklandı.

Konuya ilişkin Arpaçay Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Erzurum Veteriner Araştırma Laboratuvarı'ndan alınan test sonuçlarında kuduz virüsü tespit edilen hayvan leşleri idari ve fenni tedbirler alınarak derhal gömülmüştür. Kuduz vakasının görüldüğü Bahçelievler Mahallesi'nde köpek, kedi, sığır, koyun, keçi ve at gibi evcil hayvanların aşılama işlemleri tekrardan başlatılmıştır. Vakanın görüldüğü mahallede idari ve tıbbi tedbirler alınarak karantina alanı tüm mahalleyi kapsayacak şekilde genişletilmiştir."

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün de AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede bir büyükbaş hayvanda kuduz şüphesinin belirdiğini, hayvanın yemeden içmeden kesildiğini ve ağzından salya aktığını gözlemlediklerini söyledi.

Mahallede fenni ve idari tüm tedbirleri aldıklarını belirten Düzgün, "Mahallede gerekli aşılama çalışmasına başladık. Bölgeye karantina uygulayarak hayvan giriş çıkışlarını yasakladık. Diğer hayvanları da karantinaya alarak 10 günlük bekleme süresine başladık" dedi.