25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Katiller neden bulunamadı?

Yasin Börü ile 3 arkadaşı kurban eti dağıtırken, PKK’lılarca hurhanca linç edildi. Linç anının görüntüleri ortaya çıktı, ancak katiller hala bulunamadı. Börü ailesi, bu duruma isyan etti.

Kemal Gümüş21 Ekim 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Katiller neden bulunamadı?

Bayramın 4. günü fakirlere kurban eti dağıtan Yasin Börü (16), Hüseyin Dakak (19), Hasan Gökgöz (26) ve Riyad Güneş (28)’ü linç ederek öldüren PKK’lılar ortaya çıkan kamera görüntülerine rağmen hala bulunamadı. PKK’lıların vahşice linç ederek öldürdüğü Gaffar Okan Anadolu Lisesi 3. sınıf öğrencisi Yasin Börü’nün ailesi ise vahşetin üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen hala vahşete imza atan PKK’lılara ulaşılamamasını anlayamadıklarını söyledi.

Mahalleli kimliklerini biliyor

Kurşunlanarak, bıçaklanarak ve üzerinden araba geçirilerek katledilen Yasin Börü’nün babası Fikri Börü, yüzlerce kişinin gözü önünde işlenen cinayetin faillerinin mahalle sakinlerince tanındığını söyledi. Acılı baba, “Yüzlerce PKK’lı tarafından dört genç katledildi. Her yerde, her sokakta kamera kayıtları var. Polis nasıl halen bulamıyor. Hangi çağda yaşıyoruz. Benim oğlumun başına gelenler başkasının başına gelmeden önce bu caniler bulunmalı. Devlet büyüklerinden, yöneticilerden tek isteğim katilleri bir an evvel bulması ve adalete teslim etmesidir” dedi.

Acımızı daha da büyütüyor

Anne Hatice Börü ise vahşice katledilen oğlu Yasin’i öldürenlerin bulunamamasının acısını daha da artırdığını söyledi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan davacı olduğunu yineleyen gözü yaşlı anne, “Oğluma kıyan, vahşi kurtlar gibi parçalayan caniler neden hala bulamıyorlar. Cinayetin üzerinden iki hafta geçti. Katillerin bir sürü görüntüleri çıktı. Polis neden bulamıyor onları? ” dedi.

Ev sahibi hepsini tanıyor

17 bıçak 2 kurşun yarasıyla ‘ibret olsun’ diye bırakılınca ölümden kurutlan 4 gencin arkadaşı Yusuf Er, sığındıkları evin sahibinin PKK’lıların liderlerini tanığını belirterek bu kişinin ismini vermişti. Er, bu kişi bulunursa katillerin bulunacağını söyledi. 

BÖYLE VAHŞET GÖRÜLMEDİ

Arkadaşları gözünün önünde linç edilerek öldürülen Yusuf Er, lise öğrencisi Yasin Börü’nün öldürülmesini şöyle anlatmıştı: “Önce silahla vurdular... Sonra boğazını kesmeye çalıştılar... Dakikalarca bıçaklayıp 3. kattan attılar... Yerde üzerinden araba ile geçtiler... En sonunda başını taşla ezerek öldürdüler...”