19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kayıplar sosyal medyada aranacak

Emniyet, kayıp 2 bin 306 çocuğu bulmak için ‘Sosyal Medya Birimi’ kuruyor. Kayıpların fotoğraf vekimlik bilgileri Facebook ve Twitter’dan paylaşılacak.

Sadık Acar/Ankara29 Temmuz 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Kayıplar sosyal medyada aranacak

Sosyal medyanın gücü, Emniyet Genel Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. Emniyet, 2 bin 306 kayıp çocuğun bulunması için Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinden yararlanacak. Yeni kurulacak ‘Sosyal Medya Birimi’ için medya uzmanlarından, sivil toplum kuruluşlarından ve sanatçılardan da destek alınacak.

Paylaşımdan paylaşma

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulacak birim, kayıp çocukların fotoğraf ve kimlik bilgilerini Twitter ve Facebook’tan ‘paylaşımdan paylaşma’ yöntemi ile hızla yayacak. Hazırlanan projeyle kayıp arama sistemi şöyle işleyecek:

- Kayıp çocukların bilgileri ailelerden alınacak.

 -Yasal işlemler yapıldıktan sonra, çocuğun bulunması için çalışmalar başlatılacak. Bu aşamada devreye hazırlanan sosyal medya sistemi girecek.

- Kayıp çocukların kimlik bilgileri sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılacak.

- İhbar alınan Twitter ve Facebook hesaplarına anında bildirimler gönderilecek.

- Kayıp ve kaçak çocukların fotoğraf ve robot resimlerinin Facebook ve Twitter üzerinden daha fazla kişiye ulaştırılması sağlanacak.

- Sosyal medya uzmanları, sivil toplum kuruluşları, sanatçılar ile işbirliği yapılacak.

- İfade vermek istemeyen kişiler sosyal medya aracılığı ile gördüğü şahısları tarif edip anlatabilecek.

- Böylece bir yandan soruşturma ve araştırma devam ederken diğer yandan kayıp izine sosyal medyadan daha rahat ulaşılacak.