23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Kayseri'deki hayvan vahşetine Valilik'ten açıklama

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, kesimhaneden kaçan bir boğanın yakalanması sırasında yaşananlara ilişkin 'Emniyette hayvana zulmedenlerin kimlikleri tespit edildi, her bir kişiye 910 lira para cezası verilecek' dedi.

19 Eylül 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Kayseri'deki hayvan vahşetine Valilik'ten açıklama

Düzgün, yaptığı açıklamada, yaşanan olayın çok üzücü olduğunu ve kaçan hayvana hiç bir canlıya yapılmaması gereken bir muamelenin uygulandığını ifade etti.

Yapılanların karşılıksız kalmayacağına dikkati çeken Düzgün, şunları kaydetti:

"Emniyette hayvana zulmedenlerin kimlikleri tespit edildi, her bir kişiye 910 lira para cezası verilecek. Belki bu para, yapılan muameleye denk değil ama en azından karşılıksız kalmaması, bu tür görüntülerin olmaması, bu tür kötü muamelenin olmaması adına, yapanın yanına kar kalmaması adına bir ceza olacaktır."

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların ve kasapların daha dikkatli olması gerektiğini dile getiren Düzgün, "Bir daha böyle bir olay yaşanmaması için en üst düzeyde hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Alınan kurbanlık hayvanların kaçmaması noktasında hem hayvan sahiplerinin hem de kurbanlık sahiplerinin daha çok dikkat etmesini bekliyoruz. Hayvanın kaçması durumunda ise profesyonel kişilerden yardım alınmalıdır. Yaşadığımız hoş olmayan görüntülerin tekrar etmemesini temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kayseri'de önceki gün kesimhaneye götürülürken kaçan boğanın uzun uğraşlar sonucu arka bacaklarının bıçakla kesilerek yakalanması tepkilere neden olmuştu.