16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Ahmet Kekeç: Dersim, CHP ve Kılıçdaroğlu'nu neden rahatsız ediyor?

24 TV’de Seda Selek’in moderatörlüğünü yaptığı ‘Siyaset 24’ programında Ahmet Kekeç, Halime Kökçe ve Ceren Kenar ile gündemdeki konular masaya yatırıldı.

24 Kasım 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Kemal Kılıçdaroğlu’nun “CHP’yi MİT karıştırıyor” iddiasına yönelik Ahmet Kekeç, “en iyi cevabı iki CHP’li verdi” dedi. Kekeç, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun Dersim'in gündeme gelmesinden neden rahatsız ettiğini sordu. 
 
Ahmet Kekeç, şunları söyledi:
 
EN İYİ CEVABI İKİ CHP’Lİ VERDİ
 
“Kemal Kılıçdaroğlu’na en iyi cevabı iki CHP’li verdi. Biri eski CHP’li; Emine Ülker Tarhan şunu söyledi: “Başarısızlığını oraya fatura etmesin.”
 
Rıza Türmen de; “biz zaten karışığız. MİT’in bizi karıştırmasına gerek yok. Zaten bu durumdayız” gibi bir açıklama yaptı. Türmen’in  dediği gibi; partide kopmalar olmuş, senin Genel Başkanlığın tartışılıyor, üst üste girdiğin bütün seçimleri kaybettin, liderliğin ciddi bir şekilde sorgulanıyor, kendi içinde karışık bir durumdasın ve bunu MİT’e yıkma.
 
Emine Ülker Tarhan, yeni CHP’nin cemaatle kurduğu ittifaka da göndermeler yaptı. Ki bir süredir bu iki grup CHP ve cemaat (ya da diyelim ki paralel unsurlar) ittifak halindeler.
 
Kemal Kılıçdaroğlu’nun MİT’le ilgili iddiaları enformasyon kokan iddialar. Daha önce gündeme getirilmiş, muhtemeldir ki paralel bir takım unsurların kendisine ulaştırdığı bilgiler.” 
 
DERSİM CHP’Yİ VE KILIÇDAROĞLU’NU NİYE RAHATSIZ EDİYOR?
 
İsa Sabri Çağlayangil’in röportajında Dersim katliamı ile ilgili dehşet itiraflarda bulunduğunu belirten Ahmet Kekeç, bu kayıtların nerede olduğunu ve bunların CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun neden rahatsız ettiğini sordu. Kekeç, şöyle devam etti:
 
“Dersim meselesini gündemimize taşıyan Kemal Kılıçdaroğlu’ydu. Dönemin Emniyet Müdürlerinden İsa Sabri Çağlayangil ile röportaj yaptı. O röportajda çok dehşet itiraflarda bulunuyordu Çağlayangil. İşte “fare gibi zehirlendiler, mağaralara kıstırıldılar” falan. Bunun ses kayıtları Kemal Kılıçdaroğlu’nda. Bu kayıtları Soner Yalçın’a verdiğini söylüyor. Nerede o kayıtlar? Niye bunu özellikle gizleme yoluna gidiyorlar? Dersim meselesinin gündeme getirilmesi CHP’yi ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu niye rahatsız ediyor? Bir taraftan hükümet açılım yapıyor. Belki ‘Dersim’ ismi iade edilecek, burada da nasıl bir pozisyonda durdukları çok belli değil.”
 
17-25 ARALIK OLMAMIŞ CEMAAT NEDEN BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPAR?
 
Halime Kökçe, Deniz Baykal’ın kaset komplosundan sonra Pensilya’dan açıklama yapılması hakkında yorum yaptı.
“CHP’ye bir operasyon yapıldıysa Kılıçdaroğlu’nun bizzat partinin başına gelişinde bir operasyon var. O operasyonun nasıl yapıldığını emniyetçilerin sorması lazım. Hal edilen Deniz Baykal’ın o kaset komplosundan sonra yaptığı konuşmayı çok net hatırlıyorum. Pensilvanya’dan şüphelenmediğini konuşmasında söylemişti. Ben o konuşmanın, kendisinin bu ifadesinin suç duyurusu olarak kabul edilmesi gerektiğini düşünürüm. Pensilvanya’da kim var? Bir dini cemaatin lideri var. Bu nasıl mevzu edilebilir, nasıl böyle bir kaset komplosunda olmadığına ilişkin bir şey söyleme ihtiyacı niye duyuyor? 17-25 Aralık olmamış, cemaatin böyle polisiye yönlerinin olduğunu hiç bilmiyoruz ve oradan bir açıklama geliyor.”