24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Kılıçdaroğlu'ndan iki yıl sonra aynı MİT seneryosu

MİT’in CHP’yi bölmek için operasyon yürüttüğü iddiasını ortaya atan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun 2012 yılında da MİT’in kendisinin, eşinin ve bazı milletvekilleriyle çocuklarının telefonlarının dinlendiğini ileri sürmüştü. MİT bir açıklama yaparak iddiayı tekzip etmişti.

23 Kasım 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Kılıçdaroğlu'ndan iki yıl sonra aynı MİT seneryosu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’yi bölmek amacıyla MİT’in kendilerini takip ettiğine ilişkin manşetlerde yer alan ve parti içinden ‘Biz zaten karışığız MİT’e gerek yok’ tepkisiyle karşılanan iddiasını iki yıl önce de gündeme getirdiği ortaya çıktı.  
 
21 Kasım 2014’te Hürriyet Gazetesi’ne MİT CHP’yi izliyor diye manşet veren Kılıçdaroğlu, “MiT’in içinde bir grubun görevlendirildiğini biliyoruz. Karışıklık çıkartmak ve daha bir sürü şey için bu grup” iddialarını dile getirmişti. Kılıçdaroğlu, 7 Ağustos 2012’de ise bu kez Habertürk Gazetesi’nin manşetinden “MİT beni teknik takibe aldı” iddialarını ileri sürmüştü.
 
MİT Kılıçdaroğlu’nun tekzip etti 
 
 Kılıçdaroğlu, 2012’deki MİT iddiasında; MİT’in kendisinin, eşinin ve bazı milletvekilleriyle çocuklarının telefonlarının dinlendiğini ileri sürmüştü. Kılıçdaroğlu’nun bu iddiası; iki yıl önce MİT tarafından basın açıklamasıyla yalanlandı. MİT açıklamasında, iddiaların gerçek dışı olduğu vurgusu yapılarak; MİT’in görevleri arasında Kılıçdaroğlu’nin iddialarının yer almadığının ise altı çizilmişti.