25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kimsesiz çocukların TÜRGEV bayramı

TÜRGEV yurtlarında kalan yabancı öğrenciler, bayramı Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Yuvası’nda kalan çocuklarla karşıladı.

Seda Çakmak29 Temmuz 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Kimsesiz çocukların TÜRGEV bayramı

Dünyanın dört bir yanından eğitim için Türkiye’ye gelen ve TÜRGEV’in yurtlarında kalan öğrenciler ailelerinden uzak geçirdikleri bayram sabahını yetimlerle bir araya gelerek kutladı. Filistin, Suriye, Sudan’dan gelen TÜRGEV öğrencileri bayram şekerlerini ve hediyelerini alarak Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Yuvası’na konuk oldu. Kimsesiz çocuklar ve öğrenciler hep birlikte kahvaltı yaptı.

Çok güzel bir bayram oldu

TÜRGEV öğrencileri bir gün önceden kendi elleriyle hazırladıkları hediyeleri çocuklara dağıttı. TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın ise TÜRGEV olarak yaz boyunca yurtlarda kalan öğrencilerini bayram sabahı yalnız bırakmak istemediklerini ifade ederek, “Onları kimsesiz çocuklarla bir araya getirmek isteyince hepsi çok sevindi. Hediyeleri kendi elleriyle hazırladılar. Çok güzel bir bayram oldu” dedi.

-Seba Budaya (Ürdün): 10 ay önce Türkiye’ye geldim. Diş Hekimliği okumak istiyorum. Türkiye’deki ailem TÜRGEV. Çok sıcak bir aile. Ailemden uzaktan ilk bayramım ama kendimi hiç gurbette hissetmiyorum. Bugün burada bu çocuklarla olmak çok güzel.

-(Suriye) Mana Mohammed (Suriye): Aynı kendi ülkemde gibiyim. Ailemde tek kızım TÜRGEV’in yurtlarında kalmaya başladığımda kendime bir sürü kız kardeş edinmiş oldum. Bugün çocukların yanındayım, ailemin içinde.  mür diliyorum.

-Abir İlberbisi (Filistin):  Bugün benim için gerçek bir bayram oldu. Bu çocukların ailesi biziz.

-Mihrigül D. (Sincan Uygur Özerk Bölgesi): Babamdan ayrıyım ama varlığını burada hissettim. Huzurevinden gelen teyzeleri de gördüm. Muhabbet ettim onlarla. Annemi görmüş gibi oldum.