18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Kırılmayan telefon camları piyasaya sunuluyor!

Artık devir değişiyor. Corning firması Gorilla Glass 4'ü geçtiğimiz günlerde yaptığı bir lansmanla tanıttı. Bu son teknolojinin en büyük avantajı ise artık darbeye karşı daha dayanıklı olması.

21 Kasım 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Kırılmayan telefon camları piyasaya sunuluyor!
 
Çoğumuz telefonumuzun başına gelenlerden dolayı çaresiz kaldığımız zamanlar olmuştur. Çünkü son devirde artı telefon düşüürmek için bir sürü neden ve engel var. Bu durumlarda çok sevdiğimiz ekranlar patlayıp kırılabiliyor.
 
Üstelik bu cihazların tamiratı ise pahalı oluyor. Bu sektörde işinin ustalarından olan Corning yeni ürününü tanıttı. Daha önce piyasaya sunduğu Gorilla Glass 3 ile piyasaya hakim olmuş ve tüm cihazlar tarafından kullanılmıştı. 
 
Fakat ufak tefek sorunlar bulunan ürün güncellendi ve 4'ü geçtiğimiz günlerde açıklandı. Artık tüketicilerde bu üründen memnun kalacaklar. Çünkü kırılmayan telefon camı geliyor. Hem kırılmayan hemde hafif olan bu cam şimdiden merakla bekleniyor.
 
Kırılmayan telefon camı duyulduğu andan itibaran büyük ilgi görmeye başladı. Düştüğünde diğer telefon camlarına göre çok daha sağlam ve bi o kadar da hafif olan camların kısa sürede telefonlarda yerini almasını bekliyor. Camın üreticisi Corning, Gorilla Glass 4'ün ismini paylaşmadığı bir rakibine göre düşmelerde iki kat daha güçlü olduğunu söylüyor. Corning'e göre 1 metre yükseklikten düşen Gorilla Glass 4'lütelefonların yüzde 80'i, sağlam kalmayı başarıyor. 
 
Dolayısıyla telefonunuzu duvarlara fırlatmanız tavsiye edilmiyor, ancak onu yere düşürdüğünüzde sağlam kalma ihtimali, oldukça yüksek. 
 
Telefon üreticileri, yeni camın ağırlığından veya kalınlığından şikayet etmeyecekler çünkü Gorilla Glass 4, selefiyle aynı ağırlıkta ve kalınlıkta. Yeni camın çok geçmeden telefonlardaki yerini alması bekleniyor