20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kobani olaylarında oğlu yaralanan babadan Demirtaş’a uçakta tepki

Kobani maskeli eylemlerde oğlu satır ve kurşunla yaralanan bir baba, uçakta HDP lideri Demirtaş’ı görünce tepki gösterdi. Demirtaş ve yanındakilerin tehdit ettiği baba “Sizin deyiminizle demokratik tepkimi gösteriyorum” dedi ve adresini verdi.

Kemal Gümüş5 Kasım 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Kobani olaylarında oğlu yaralanan babadan Demirtaş’a uçakta tepki

HDP’NİN çağrısı üzerine 6-7 Ekim’deki Kobani maskeli olaylarda oğlu satır ve kurşunla yaralanan A.K, Diyarbakır -Ankara uçağında HDP Genel başkanı Selahattin Demirtaş’ı görünce tepki gösterdi. “Senin yüzünden oğlum yaralandı, içim yanıyor” diyen acılı baba önce Demirtaş ve yanındakilerin hakeretlerine maruz kaldı, ardından da tehdit edildi. Acılı baba ise yolculara “Onların deyimiyle demokratik tepkimi ortaya koydum. Bir şiddet uyguladım mı beyler?” diye sordu. STAR uçakta yaşanan tartışmanın görüntülerine ve ses kaydına ulaştı.

Uçak inince tepki gösterdi

Olay, 30 Ekim günü THY’nin Diyarbakır’dan Ankara’ya uçan TK7147 tarifeli uçağında yaşandı. Oğlu olaylarda yaralanan A.K, Diyarbakır’dan Ankara’ya eşi ve çocuklarıyle seyehat ediyordu. Uçak Ankara’ya indiğinde, HDP eş Genel Başkanı Selahttin Demirtaş ile bazı HDP’lilerin ön tarafta oturduğunu fark etti. Kendi deyimiyle “kurban eti dağıtırken saldırıya uğrayan yaralı oğlu ve hunharca katledilen Yasin Börü ve arkadaşları aklına gelen” A.K, Demirtaş’a tepki gösterdi.

‘Bunlar senin yüzünden oldu’

Bir kaç sıra önünde oturan Demirtaş’a seslenen A.K, “Selahattin Demirtaş 1 Kasım için yine sokağa çıkın talimatı verdin. Şimdi de Amerikalı abilerinin yanına mı gidiyorsun? Senin yüzünden çocuğum hastanede yatıyor” dedi. AK önce Demirtaş’ın hakaretlerine ardından Demirtaş’ın korumlarının fiili müdahalesine maruz kaldı. Demirtaş, “Ulan terbiyesiz otur. Senin bütün çetelerin peşimde. Bana hakret edemezsin” diyerek acılı babaya hakaret etti.

Sizin deyiminizle ‘demokratik’

Demirtaş’ın hakaretlerine tepki gösteren vatandaş ise uçaktaki yolculara seslerek “Allah için doğru söyleyin ben hakaret ettim mi? İçim yanıyor. Şuanda oğlum hastanede” dedi. Bu sırada Demirtaş’ın korumalarınca ağzı kapatılarak susturulmak istenen vatandaş, “Ben hakaret etmiyorum. kimseye şiddet uygulamıyorum. Onların deyimiyle demokratik tepkimi ortaya koyurum” diye konuşmaya devam etti.

HDP’li kadından çete tehdidi

Demirtaş’a tepki gösteren A.K’yı sakinleşmtirmek için diğer yolcular araya girerken Demirtaş’la beraber olan HDP’li bir kadın A.K’yi, “Çeteleri üzerinize salarsak o zaman hepinizi götürür” diye tehdit etti. Daha sonra Selahattin Demirtaş korumlarına talimat vererek “alın bunları” dedi. Tüm bunlar yaşanırken, uçaktaki bir başka yolcu ise yaşananları an be an telefonuna kaydetti.

AK Parti’li vekil araya girdi

Tartışmanın büyümesi üzerine uçakta bulunan Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Hamzaoğulları ile diğer yolcular, araya girerek tarafları sakinleştirmeye çalıştı ve olayın büyümesini önledi. Ancak Demirtaş’ın talebi üzerine aprona çağrılan polisler, eşiyle birlikte seyahat eden A.K’yı karakola götürerek ifadelerine başvurdu.

Önce Demirtaş hakaret etti

Uçakta yaşananları saniye saniye kaydeden vatandaş, Demirtaş ile yanındakilerin tepki gösteren vatandaşa hakaret edip tehdit ettiğini söyledi. Tartışma başlar başlamaz cep telfonuyla yaşananları kaydettiğini belirten o yolcu, “Oğlunun yaralı olduğunu söyleyen vatandaş Demirtaş’a tepki gösterince korumları hemen müdahale etti. Ancak yolcular ve ben Demirtaş ve korumalarının tavrından rahatsız olduk. Adamcağızın oğlu ölümden dönmüş tepkisi gayet normaldi. İlk hakret eden kişi Selahttin Demirtaş’tı” şeklinde konuştu.

İşte o uçakta yaşanan o diyaloglar

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile oğlu olaylarda sulah ve satırla yaralanan A.K. arasında geçen diyolag bir yolcu tarafından kaydedildi.

İşte STAR’ın ulaştığı o kayıtlarda geçen konuşma:

ABD’li abilerine mi gidiyorsun

A.K: Selahhattin Demiartaş 1 Kasım için talimatı verdin şimdi de ABD’li abilerinin yanına mı gidiyorsun?

Demirtaş: Ne biçim konuşuyorsun lan terbiyesiz. Otur...

A.K: Terbiyesiz sensin. Tarih seni unutsada Diyarbakırlılar seni unutmayacak. Benim oğlum yaralıdır.

Demirtaş: Terbiyesizlik yapma. Hakaret etme...

A.K: Selahaddin ben sana hakaret etmedim.

İneceğiz görürsün terbiyesiz

Demirtaş: Şimdi beraber ineceğiz  görürsün terbiyesiz. Senin bütün çetelerin peşimde lan terbiyesiz.

A.K: Ben terbiyesiz demedim. Sabrettim.

Demirtaş’ın yanındaki kadın: Müdahale edin...

A.K: Çeteler müdahale etsin etsin.

Çetelerimiz hepinizi götürür

Demirtaş’ın ekibinden bir kadın: Şimdi çeteler müdahele etsin hepinizi birden götürür.

A.K: Benim oğlum sizin yüzünüzden yaralandı şuanda hastahanede, içim yanıyor. Ben yanlış bir şey dedim mi? Terbiyesiz kelimesini ilk önce ben kullandım mı?...

Demirtaş: Bana hakaret edemezsin...

Göreceksin sen, tanışacağız

A.K: Ya ne hakareti. İlk hakareti sen ettin, senin adamların burada. Erkek gibi konuşun ilk kim hakaret etti. Benim oğlum hastadır. Onların deyimiyle demokratik tepkimi ortaya koydum. Bir şiddet uyguladım mı beyler. Allah rıza için söyleyin. Bana terbiyesiz diyor. On defa bana terbiyesiz diyor. Ben iki kelime söyledim. İçim yanmış oğlum kurban eti dağıtırken yaralanmış şuanda hastanede... Senin o milletvekilliğin Amed sokaklarında sökmez Sılho...

Demirtaş: Sen bana hakaret ettin. Senin o güvendiğin çetelerin... Sen kimsin hele indirin...

A.K: Senin kayınbabanın sitesinde otuyorum senin gibi korkak mıyım?..

Demirtaş: Göreceksin sen, tanışacağız..

Demirtaş’ı görünce oğlum ve Yasin’i hatırladım

THY’NİN TK7147 sefer sayılı 21.20 uçağında eşiyle birlikte üçüncü sırada Diyarbakır’dan Ankara’ya seyahat eden A.K, ilk sırada oturan HDP lideri Selahattin Demirtaş’a sokak çağrısı nedeniyle tapki gösterdi. Diyarbakır’da 6-7 Ekim’de  Demirtaş’ın çağrısı üzerine çıkan olaylarıda oğlunun yaralandığını belirten A.K yaşananları STAR’a anlattı. Uçağın Ankara Esenboğa Havaalanı’nda aprona yanaştığı sırada Demirtaş’a tepki göstediğini anlatan A.K şöyle konuştu:

Fakirlere kurban dağıtıyordu

“Selahttin Demirtaş’ı uçakta görünce yaralı oğlumu ve onun öldürülen arkadaşları gözümün önüne geldi. Demirtaş’ın çağrısı gözlerimin önüne geldi. Oğlum Kurban Bayramında yoksullara et dağıtıyordu. Olayların olduğu gün ‘oğlum çabuk eve git’ dedim. Oda ‘baba son iki ev kaldı onlarada etleri götüreyim öyle eve geçerim’ dedi. 15 dakika sonra telefon geldi ‘oğlun ağır yaralı’ dediler. Hastaneye gittiğimde ise oğlum ile beraber onlarca genci kanlar içinde gördüm. Bir kısmı vefat etmişti.”

İninceye kadar sabrettim

“Demirtaş’ı görünce o anlar aklıma geldi. Havadayken diğer yolcuların uçuş güvenliğini etkilememek için iniceye kadar sabrettim. Eğer orada Demirtaş’a tepki göstermeseydim ömür boyu bunun acısını yaşayacaktım. Masum insanların onun çağrısı üzerine öldürüldüğünü öldürülenlerin katili olduğunu ona haykırmalıyıdım. Uçak inince kapılar açılmadan önce medeni bir şekilde tepkimi dile getirdim. Yolcularda bana destek verdi.”