26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Komutanların suikastçısı Gürcü ajan çıktı

İstanbul'da gerçekleşen Çeçen suikastları ile ilgili geçtiğimiz günlerde tutuklanan Zona takma adını kullanan Ruslan Papaskeri'nin Gürcistan İstihbarat Örgütü'ne çalıştığı ortaya çıktı.

BÜNYAMİN DEMİRKAN/ ÖZEL HABER24 Kasım 2012 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Komutanların suikastçısı Gürcü ajan çıktı
Hayalet kod adlı Zona'nın çok sayıda Gürcistanlı savaşçıyı, Esad'ın ordusuna teslim ettiği ve son seferinin ardından İstanbul'da yakalandığı öğrenildi.
İstanbul Zeytinburnu'nda 16 Eylül 2011 tarihinde Berg-Khazh Musaev, Rustem Altemirov ve Zaurberk Amriev adlı 3 Çeçen komutana düzenlenen suikast ile ilgili tutuklanan Ruslan Papaskeri'nin uzun süredir istihbarat birimlerinin takibinde olduğu öğrenildi. Yapılan çalışmalar sırasında Zona kod adlı Papaskeri'nin Suriye'de yaşanan olaylara da karıştığı belirlendi. Papaskeri'nin Esad rejimine destek vermek için savaşmaya giden gürcü savaşçıları Suriye'ye götürdüğü tespit edildi. Papasageri'nin Esad rejimine destek için giden savaşçıları, Özgür Suriye Ordusuna götürüyormuş süsü vererek sınırdan geçirdiği belirlendi. MİT tarafından Suriye'deki faaliyetleri takibe alınan Zona son olarak 5 Gürcü'yü sınırdan geçirerek Esad taraftarlarına teslim etti. Hatay üzerinden Türkiye giriş yapan Papasgeri Atatürk Havalimanında gözaltına alındı. Zona ve adamlarının Gürcistan İstihbaratı üzerinden Rus Gizli Servisi FSB'ye çalıştığını belirlediler. Ancak Zona'nın FSB ile kurduğu ilişkiye dair somut bir bilgi bulunamadı.

KAFALARINA ATEŞ ETTİ
Zona'nın Çeçen komutanlara Zeytinburnu'nda sokak ortasında yapılan suikasta peruklu olarak katıldığı ve Çeçen komutanların öldüğünden emin olmak için yere düştükten sonra kafalarına ateş ettiği belirlenmişti. Zona'nın aynı zamanda Çeçenistan Şeyhülislamı Şemseddin Batukaev'e yönelik suikast yapacakken yakalanan Barhram Batumaev'e silah temin ettiği iddia ediliyor.